1

After Summer Special #1: houd het zomergevoel vast!

DagjeWeg.NL geeft tips om de herfst door te komen

Museumstoomtram Hoorn Medemblik Redactioneel door
Foto 1. Ga op reis met de Museumstoomtram!

archief oud artikel 31 augustus 2015 Toerisme Zie je op tegen de herfst? Nergens voor nodig! Want ook in dit seizoen is er in heel Nederland genoeg te beleven. Om je op weg te helpen geeft de redactie van DagjeWeg.NL iedere week tips. Zo voorkom je een After Summer-dip!

Onderzoek een misdaad of blus een brand bij PIT

ALMERE - PIT, hét veiligheidsmuseum van Nederland, neemt je mee in de wereld van de politie, brandweer en ambulance. Hier kun je bijzondere objecten uit het voormalig politiemuseum en het brandweermuseum bekijken, maar ook heel veel doen! Een spannende game spelen over forensisch onderzoek of leren hoe je een brand moet blussen! Op het verkeersplein leer je in een skelter alle verkeersregels en je kunt testen of je geschikt bent voor het werk bij de brandweer, politie of ambulance! PIT is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Iedere bezoeker, van jong tot oud, ontdekt de wereld van veiligheid om zijn eigen manier.

DagjeWeg.NL-waardering:

Spannende tijdreis met stoomtram en boot

HOORN - De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint ... Met de Museumstoomtram reis je in de Historische Driehoek tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen met de Museumstoomtram, terwijl je luistert naar de cadans van de wielen en het sissende stoom. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart aansluitend op de stoomtram een salonboot over het IJsselmeer. Het is de grote veerboot Friesland, die in het verleden naar Terschelling voer. Is de reis voorbij? Duik dan in de collectie van de Museumstoomtram met de Stoomsafari. Dit is een ontdekkingstocht aan de hand van een boekje naar alles wat met stoomtrams te maken heeft. En wil je een handje helpen? Grijp je kans en kruip in de huid van een bagagekruier, de machinist, de conducteur of de stationschef!

DagjeWeg.NL-waardering:

Nieuw: Museum Engelandvaarders

NOORDWIJK - Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 4 september het splinternieuwe Museum Engelandvaarders. In een oude bunker in Noordwijk komen de verhalen van de Engelandvaarders aan het licht. De bekendste Engelandvaarder is wel Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema, maar wie weet hoeveel anderen dezelfde reis maakten? En niet iedereen haalde de overkant... Ontdek hun heldhaftige verhalen!

Leuk voor gezinnen: Misty Fields Festival

HEUSDEN - In natuurgebied de Groote Peel genieten bezoekers van het Misty Fields Festival van muziek, beeldende kunst en goed eten! Voor families is zondag 6 september een aanrader, want dan is er van alles te doen voor het gezin. Spelen in het bos, springen op het springkussen of hoog boven klauteren op het klimparcours? De kinderen vervelen zich niet! Ook staan er leuke workshops op het programma. Je mag zelfs tekenen op een auto!

Op bezoek bij Dick Bruna

UTRECHT - Dick Bruna kennen we allemaal. Zijn geliefde creatie Nijntje Pluis is voor velen een deel van de vroegste jaren. Maar wat weet je nog meer van Dick Bruna? In het Centraal Museum Utrecht opent op 19 september Atelier Dick Bruna. In deze ruimte, die van pen tot ladekast, afkomstig is uit het oorspronkelijke atelier, maakt iedereen kennis met de kunstenaar en zijn manier van werken. Hij maakte nog veel meer dan alleen Nijntje!

Geen leuke tips gevonden? De komende weken geven we iedere week nieuwe tips. En kijk anders bij de andere inspirerende artikelen van de redactie! Elke dag iets nieuws.
Foto 2. Ken jij alle verkeersregels? Test het bij PIT Almere!
Foto 3. Een reis met de Museumstoomtram is een reis door het verleden.
Foto 4. Ben jij geschikt voor werken bij de politie?

Laatst gewijzigd: 2015-09-09 09:07:47 · Gepubliceerd: 31 augustus 2015 - 1251