Kasteel van Gaasbeek

Kasteel van Gaasbeek

Middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland en net buiten Brussel ligt het Kasteel van Gaasbeek. De geschiedenis van het kasteel is bijzonder, net als de locatie: het ligt in een prachtig park en het kasteel heeft een mooie museumtuin in Franse stijl, vol groente en fruit.

Rond de negentiende eeuw richtte markiezin Arconati-Visconti het kasteel in als sprookjesburcht in neorenaissancestijl. De graaf van Egmond was één van de bekendste eigenaars. Nog steeds is er van alles te zien in het kasteel, zoals wandtapijten, edelsmeedwerk, schilderijen, beelden en meubilair. Het kasteel dient nu als museum. Duik in het verhaal van het kasteel met een audiotour of volg een rondleiding en laat een medewerker je van alles vertellen over de collectie.

Bij de infobalie zijn een museumshop en een bezoekerscentrum voor de regio Pajottenland en Zennevallei gevestigd. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij Brasserie Graaf van Egmond, die zich aan de ingang van het park bevindt.

Kasteel van Gaasbeek in Lennik leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kasteel van Gaasbeek

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.