Prehistorische Nederzetting Swifterkamp

Prehistorische Nederzetting Swifterkamp

Adem de sfeer van lang vervlogen tijden in Swifterkamp, een prehistorische nederzetting in Lelystad. Wandel langs de twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie grote bijgebouwen en je vliegt terug in de tijd. Het dorpje vind je in Natuurpark Lelystad. De replica's van de huisjes uit de steentijd zijn gebouwd aan de hand van archeologische vondsten op diverse plekken in Nederland.

Verschillende activiteiten, als de Living History Day, brengen de geschiedenis tot leven. Vrijwilligers van de Stichting Swifterkamp werken in het zomerseizoen regelmatig op woensdag of in het weekend in het dorp. Ze plegen onderhoud aan de huisjes. Je kunt een arrangement boeken waarbij je zelf aan de slag gaat in de nederzetting en diverse oude ambachten leert: weven, spinnen of op een houtvuurtje koken. Bezoekers kunnen ook een nacht doorbrengen in de Midden Steentijdhut of in één van de Nieuwe Steentijdhuizen.

Prehistorische Nederzetting Swifterkamp in Lelystad leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 13,25 p.p.) en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Prehistorische Nederzetting Swifterkamp

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.