Beeldengalerij Het Depot
Beeldengalerij Het Depot

Beeldengalerij Het Depot is eigenlijk een museum, dat zich vooral richt op de beeldhouwkunst. Niet alleen kunstwerken uit eigen land staan tentoongesteld, maar ook uit vele andere landen. Wat de beeldengalerij extra uniek maakt is dat ze zich hier specialiseren in beelden van de mens. De beelden staan ook nog eens opgesteld in het prachtige decor van de Wageningse universiteitstuinen. Wandel door Arboretum De Dreijen en Arboretum Villa Hinkeloord en geniet van kunst en natuur.

De beelden staan in en om drie gebouwen. In Villa De Peppel vind je het werk van Emile van der Kruk. Negentiende-eeuwse Villa Hinkeloord staat onder andere het werk van Eja Siepman van den Berg. En in gebouw Het Depot vind je naast prachtige, immense en steeds wisselende beelden van mensen en menselijke torso's ook restaurant Linnaeus. In dit restaurant kun je genieten van een kopje koffie, thee of een heerlijke lunch.

Arboretum De Dreijen en Arboretum Villa Hinkeloord zijn twee van de botanische tuinen van Wageningen.

Beeldengalerij Het Depot in Wageningen leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.hetdepot.nl

Foto: Beeldengalerij Het Depot
Foto: Beeldengalerij Het Depot