Test de supersnelle Wavesurfer van Down Under
Down Under

Naast een strand en waterski- en wakepark heeft Down Under in Nieuwegein ook voor de minder zonnige maanden leuke activiteiten. Probeer het wavesurfen of bodyboarden eens! Op de Wavesurfer komt het water met een snelheid tot 70 kilometer per uur omhoog. Daardoor ontstaat een mooie golf, die iedereen kan bedwingen. Ook een leuke activiteit voor in de winter: zowel het water als de ruimte is verwarmd. Trek een wetsuit aan, pak een board en test de wave!

Voor de beginners: bodyboarden

Uit de Laagravense Plas, die je buiten bij Down Under vindt, stroomt het water naar binnen naar de Wavesurfer. Door het water met grote snelheid tegen het schuin oplopende vlak te spuiten ontstaat er een constante golf. Voor beginners is bodyboarden de perfecte manier om deze golf aan den lijve te ondervinden. Met een wetsuit aan kun je op het board gaan liggen of er met je knieën op gaan zitten. En dan, surfen maar!

Oefen je tricks met indoor surfen

Een tandje hoger dan het bodyboarden is het indoor surfen, want dan is liggen of zitten er niet meer bij. Probeer zo lang mogelijk te blijven staan, terwijl de golf onverminderd doorstroomt. Eenmaal stevig op je board durf je misschien wel wat trucjes uit te proberen! Zowel indoor surfen als bodyboarden is leuk om te doen met een groep collega's, vrienden of familie.

Voetgolf, bubblevoetbal, archery tag en meer actieve uitjes

Geen zin om een nat pak te halen? Dan heb je bij Down Under nog genoeg andere activiteiten om uit te kiezen. Speel een potje voetgolf op de 10-holes baan en trap die voetbal in de hole. Een actievere variant is bubble voetbal. Bots, duw en bump tegen elkaar aan met het opblaaspak dat je draagt en dient als stootkussen. Het heen en weer botsen levert hilarische taferelen op. Ook leuk: archery tag! Een super spannend spel en een combinatie van trefbal, paintball en boogschieten.

Down Under in Nieuwegein leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 15,00 p.p.) en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Probeer het bodyboarden. Foto: Down Under © Sara van Doesburg
Probeer het bodyboarden. Foto: Down Under © Sara van Doesburg
Waag je eens aan indoor surfing.  Foto: Down Under © Eric Kleinberg
Waag je eens aan indoor surfing. Foto: Down Under © Eric Kleinberg
Probeer op de golven te staan.  Foto: Down Under © Eric Kleinberg
Probeer op de golven te staan. Foto: Down Under © Eric Kleinberg
Overwin die golven. Foto: Down Under © René van den Brandt
Overwin die golven. Foto: Down Under © René van den Brandt