Weerbericht

22 oktober 2018

Vanmiddag laat in het grootste deel van het land de zon zich geregeld zien. De temperatuur loopt op naar circa 14 graden. De noordenwind is boven land matig van sterkte. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig.

Vanavond krimpt de wind naar het westen tot noordwesten en neemt vooral in het binnenland af. Verder zijn er eerst nog opklaringen. De komende nacht neemt de bewolking toe. Op de meeste plaatsen blijft het wel droog. De temperatuur zakt in het zuidoosten naar 3 graden: aan zee wordt het niet veel kouder dan een graad of 11. De westenwind neemt toe tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer tot vrij krachtig. Meer wind staat er in het noordelijk en noordwestelijk kustgebied. Daar is de windsterkte nu en dan krachtig.
Morgen neemt de bewolking verder toe en ’s ochtends wordt het in het noorden regenachtig. Tijdens de middag is het oosten aan de beurt. In het westen en zuiden blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur bedraagt circa 14 graden. De westenwind is matig tot vrij krachtig, langs de westkust en op het IJsselmeer krachtig tot hard en in het Waddengebied mogelijk enige tijd stormachtig. Bovendien zijn daar zware windstoten tot rond 75 km/uur mogelijk. Dinsdagavond ruimt de wind naar het noordwesten.

Lees meer over het weer bij Jan Visser »

10 - 14 graden
50% zon
20% neerslag
binnenactiviteiten
buitenactiviteiten