1

Winkeltjestocht


-advertentiepositie-



Winkeltjestocht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Toen Urk nog een eiland was waren er nog geen sociale voorzieningen. Als een vrouw weduwe werd moest ze voor haar eigen inkomsten zorgen. Vandaar dat er in die tijd heel veel winkeltjes ontstonden. Urk kende wel 100 winkeltjes! Een aantal geveltjes van deze winkeltjes zijn nog intact.

Onder begeleiding van een gids waant u zich weer op het vroegere eiland, slenterend langs de oude winkeltjes. De gids heeft foto’s waarop de oude winkeltjes nog te vergelijken zijn met nu.

Leuke verhalen en anekdotes over die tijd worden verteld.

Onderweg komt u zelfs sommige winkeliers tegen. De winkeliers kunnen vragen aan u stellen over niet te ontcijferen boodschappenlijsten of u af en toe wat lekkers van hun koopwaar aanbieden!

* tocht is leuk voor Urkers die zich verschillende van deze winkeltjes vast nog wel kunnen herinneren en op deze manier ook leuke anekdotes en herinneringen kunnen ophalen uit die periode!
* voor gasten van buiten Urk, is het leuk om een combinatie ginkiestocht - winkeltjestocht te doen. Hierbij leidt de gids de groep door de wirwar van kleine steegjes, maar komt u ook langs de oude winkeltjes met de 'voormalige' winkeliers.

 Bezoek www.touristinfourk.nl

Winkeltjestocht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.