Urk

Bezoek het meest magische pannenkoekenhuis Hans & Grietje!

Uitstapjes Urk (12)

Vuurtoren Urk

URK, FLEVOLAND - Een bezoek aan de vuurtoren mag op Urk niet ontbreken. Op het hoogste punt van het voormalige eiland staat de bijna veertien meter hoge toren.

soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Visrestaurant De Kaap

URK, FLEVOLAND - Visrestaurant De Kaap is gespecialiseerd in heerlijke visschotels, met iedere dag verse vis van de nabijgelegen visafslag. Maar dat niet alleen: ook de vleesschotels zijn goed te eten.

elke dag geopend

Dagje Urk

URK, FLEVOLAND - Loop door de doolhof van steegjes in het pittoreske dorpje Urk. Ontdek de geschiedenis van het eiland en zie wat het dorp met zijn enorme vissersvloot nu nog voor Nederland betekent.

's zondags gesloten

Galerie Geert Weerstand

URK, FLEVOLAND - In de oude dorpskern van Urk vind je Galerie Geert Weerstand. Naast Geerts mozaïeken, glasapplicaties en graveerwerken wordt er ook werk van andere Urker kunstenaars getoond.

soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Speelbos Urk

URK, FLEVOLAND - Slinger aan een liaan, bouw een hut of klauter in een boom. In Natuurspeelbos Urk kunnen de kids zich uitleven in de natuur.

elke dag geopend

Ginkiestocht

URK, FLEVOLAND - Verken Urk onder leiding van een gids met de Ginkiestocht! Door smalle steegjes, ginkies', en op idyllische plaatsen waar geen toerist komt, leer je Urk op een heel andere manier kennen.

's zondags gesloten

Museum het Oude Raadhuis

URK, FLEVOLAND - Vroeger een eiland, nu een polder. Leer de geschiedenis van Urk kennen in Museum het Oude Raadhuis en ontdek alles over de cultuur en inwoners van het pittoreske dorp.

's zondags gesloten

Kerkje aan de Zee

URK, FLEVOLAND - Het Kerkje aan de Zee staat symbool voor Urk. Het kleine kerkje stamt uit 1600.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Kinderboerderij De Stekplek

URK, FLEVOLAND - Met mooi en minder mooi weer vermaken de kids zich hier als de beste. Schijnt het zonnetje? Ga gezellig spelen met de schapen! Vallen de eerste druppels op je hoofd? Ren dan naar de schuur bomvol leuke dieren.

's zondags gesloten