"Ik stuur mezelf rozen...

... zodat mijn vriend jaloers wordt"

Meer informatie over het Museum voor Communicatie Recensie door

archief oud artikel 9 december 2008 Den Haag, Zuid-Holland Iedereen heeft geheimen. Daar hoeven we geen geheim van te maken. Dit werd helemaal duidelijk door de populariteit van de rubriek Briefgeheimen in de NRC Next. De gelijknamige tentoonstelling laat 400 geheimen uit onze samenleving zien. Daar word je best nieuwsgierig van. Tijd om een kijkje te gaan nemen in het Museum voor Communicatie.

Vierhonderd geheimen

Eén grote wand in het museum hangt helemaal vol met briefkaarten. Op al deze 400 zelfgemaakte ansichtkaarten staan geheimen van mensen uit heel Nederland. Er hangen mooi vormgegeven, maar ook simpele kaarten tussen. Eén ding hebben ze gemeen: een geheim. Zoveel toevertrouwde informatie maakt je nieuwsgierig, ik kan niet stoppen met lezen.

Veel geheimen zorgen ervoor dat mijn mondhoeken omkrullen en er een grijns op mijn gezicht verschijnt. De geheimen doen automatisch iets met je. Het is niet elke dag zo dat ik een kijkje mag nemen in de meest persoonlijke verhalen van mensen. Soms zijn de geheimen zo herkenbaar of juist zo absurd dat ik zelfs hardop schaterlach. Maar andere geheimen zijn schokkend, zoals het verhaal van een vrouw met een buitenechtelijke relatie.

Langzaam schuifel ik verder langs de grote wand en merk dat de tentoonstelling me fascineert. Wanneer ik weer terug in de trein zit kan ik er nog steeds om grinniken. Briefgeheimen is een tentoonstelling vol ontroerende, grappige, herkenbare en schokkende geheimen. Ook nieuwsgierig geworden? De tentoonstelling is nog tot en met 31 december 2008 te zien in het Museum voor Communicatie en hier is een filmpje te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-11-22 23:04:33 - 934