1

Van visnetten naar moderne kunst

De grote veranderingen in het Zuiderzeemuseum blijken succesvol

Bezoek het Zuiderzeemuseum Redactioneel door

archief oud artikel 26 augustus 2008 Enkhuizen, Noord-Holland Sinds het Zuiderzeemuseum in 2006 een nieuwe directeur heeft gekregen, zijn er duidelijke verschillen te zien in de inhoud van het museum. Van museum dat vooral aandacht besteedde aan de geschiedenis van de dorpen rond de Zuiderzee, is het nu een expositieruimte voor moderne kunst en design.

Nieuw concept

Voorheen bestond de collectie van het Zuiderzeemuseum vooral uit visnetten en restanten van boten. Het imago van historisch museum probeert het Zuiderzeemuseum nu juist kwijt te raken. Er kwamen steeds minder bezoekers naar het museum, waardoor de nieuwe directeur besloot om het concept van het Zuiderzeemuseum radicaal te veranderen. De grote verandering van het museum lijkt succesvol, want het museum heeft sinds 2006 aanzienlijk meer bezoekers gehad.

Tentoonstellingen

De nadruk wordt nu gelegd op moderne kunst. Er zijn verschillende tentoonstellingen, exposities en evenementen te zien en beleven. Momenteel zijn er een aantal tentoonstellingen te zien, zoals “mijn kunst” waarin verzamelaars van kunst een aantal stukken uit hun collectie tentoonstellen. En “pyramids of makkum” waarin de top 5 bloempiramides van Koninklijke Tichelaar te zien zijn.

Voor meer informatie over de tentoonstellingen en algemene informatie van het museum kunt u kijken op de website van het Zuiderzeemuseum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 augustus 2008 - 606

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...