De onbekende sprookjes(parken)

Ga naar Sprookjeshof in Zuidlaren! | Redactioneel door Annegina Randewijk

Trek je lekker terug in de wereld van de sprookjes

14 augustus 2009LandelijkEven een dagje weg uit de realiteit. Trek je lekker terug in de wereld van de sprookjes. Veel sprookjes(parken) zijn nog onbekend. Alle parken op een rijtje met de ongezouten mening van bezoekers. Laat je inspireren, ga fantaseren!

Sprookjeshof

ZUIDLAREN Bij de Sprookjeshof is een sprookjespark waar verschillende bekende sprookjes zijn afgebeeld. Zo vind je hier de gelaarsde kat, assepoester, sneeuwwitje en doornroosje. Daarnaast is er een groot speelpark en een kinderboerderij in de vorm van een kasteel. Alsof dat niet genoeg is kan men ook een rondvaart maken over het Zuidlaardermeer. De bezoekers zijn eigenlijk allemaal positief over dit attractiepark.

”Een leuk sprookjespark voor kleine kinderen. De sprookjes zijn leuk uitgebeeld. En er zit een hele leuke speeltuin bij. Echt een leuk dagje uit voor kinderen tot ongeveer 8 jaar en een lage entree prijs”, schreef Marjon de Jong op 21 maart 2008. ”Toen wij hier waren was het heel verlaten, er liepen totaal vier kinderen en drie volwassenen. Normaal gesproken is het er heel druk alleen deze dag niet. Super leuke speeltoestellen en dat zag er ook netjes uit. Ook de kinderboerderij. Voor kinderen is het hier super maar ook voor de ouders is het hier heerlijk vertoeven. Het sprookjesbos stelt niet heel voor en om eerlijk te zijn vond mijn dochtertje het een beetje eng. Ze waren wel alles aan het verven, dus het onderhoud is prima”, schreef Djoeke van Steijn op 7 juni 2008.

Sprookjeswonderland

ENKHUIZEN Sprookjeswonderland Enkhuizen moet een topper zijn, want de 36 beoordelaars geven het park niet lager dan een acht. In Sprookjesland Enkhuizen is veel te doen. Het centrale thema is het Kabouterdorp en het Sprookjesbos. Enkele malen per dag wordt in 'Kasteel Violinde' een sprookjesmusical opgevoerd. Daarnaast is er ook nog een kinderboerderij en een speeltuin. Kinderen kunnen ook nog bootje varen of pony rijden. Het zijn leuke activiteiten voor het jonge gezin.

”Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een ontzettend leuk park voor mensen met kleine kinderen. ALLES is op de kleine mens aangepast. Er zijn opstapjes bij de wastafels in de sanitaire hoeken en het personeel is vriendelijk. Het park is schoon en netjes en ook extraatjes als een frietje of wat drinken zijn niet duur. Zelfs goedkoper als menig cafetaria of snackbar. Dit park is echt een aanrader”, schreef N. van den Berg op 14 februari 2009. ”Erg gezellig goed opgezet park. Onze kinderen van 5 en 3 hebben het er nog steeds over. Eigenlijk alle sprookjes komen aanbod en door bijv aan de teen van de reus te wiebelen begint het sprookje van kleinduimpje tot leven te komen met een grappig liedje en bewegende poppen. Genoeg plekken waar je wat lekkers kan kopen. Mooi groen opgezet met veel planten en bloemen. Poppen van de sprookjes erg mooi gemaakt”, schreef Stina op 30 september 2008.

Het Sprookjesbos

VALKENBURG Een bos vol sprookjes. De naam zegt het natuurlijk al: Het Sprookjesbos. Verspreidt door het hele bos zijn allerlei sprookjes uitgebeeld. Soms worden er ook verhalen bij vertelt. Het Sprookjesbos stamt uit 1950. Sommige bezoekers vinden dat er sinds die tijd weinig meer aan het park gedaan is, anderen waarderen juist die nostalgie. Er bevindt zich ook een speeltuin, waterorgel, een westernstad en een wildwaterbaan in het park. Een extraatje is dat onder Het Sprookjesbos de Mergelgrotten liggen.

”Werkelijk te slecht voor woorden. Slecht onderhouden, povere aankleding, sprookjes waarvan poppen nauwelijks meer bewegen of de vulling uit de kleren naar buiten hangt. Wat een trieste bedoening. Niet naar toe gaan, al was het gratis......”, schreef Greet op 15 juli 2008. ”Het was precies wat we zochten, het was erg warm die dag en het sprookjesbos ligt heerlijk onder de bomen. De attracties waren voor zowel onze 3 jarige als voor onze 7 en 9 jarige erg leuk. De sprookjes waren mooi uitgebeeld, met muziek of een verhalenverteller....., gezellig zag het eruit. De entree is nog geen 8 euro, echt veel waar voor je geld. Doen we zeker nog eens !!”, schreef Heleen Schipper op 27 mei 2008.

Wonderwereld

TER APEL Wonderwereld heeft veel verschillende gezichten. Het draait om natuur, fantasie en dieren. Er is een grote fantasiewereld. Maar onderzoekende kinderen krijgen ook ruimte om meer te leren over insecten. Verder is er een speelweide, een avonturenboompad waar de kinderen allerlei dieren ontdekken. Misschien wel het hoogtepunt van het park is de dagelijkse roofvogeldemonstratie. In het park bevindt zich ook nog een subtropische kas. En dagje uit met voor ieder wat wils. De bezoekers zijn wisselend enthousiast.

”Oud enveel dingen onverzorgd, zelfs smerig. Erg jammer want het is ooit wel leuk en goed geweest. Met een fris verfje en een goeie schoonmaakactie word het een heel ander verhaal.Zet de dieren op de eerste plaats!!”, schreef D. Abee op 1 mei 2008. ”Een geweldig park! Niet te groot dat je je eigen zoek loopt tussen de mensen, maar gezellig druk. Je kan alles bekijken; de trollen, de reus, de heks en ook de roofdierenshow. Plus dat ze allerlei vogels hebben zitten van kleine uiltjes tot groten raven enz........Ook voor de innerlijke mens is gezorgd je kan er goed eten en drinken voor mooie prijzen. Ook de kleinere onder ons komen niets te kort wipwap en soort van boomhutten. Kortom een geweldig park!! DE ontdekking van onze vakantie vorig jaar!Nu gaan we weer die kant op en zeker dat we Wonderwereld weer gaan bezoeken!!”, schreef de Fam. Dijkmans op 26 juli 2008.

Het Kabouterbos

Dronten Het Grote Kabouterbos is een fantasiepark over kabouters. Alles is ingericht op dat thema. De paddenstoelhuizen spreken erg tot de verbeelding. Net als dat het park in een bosrijke omgeving ligt. De bezoekers zijn erg enthousiast over de medewerkers van het park. Dat het park kosteloos te bezoeken is, geldt natuurlijk ook als een enorme plus.

”Zeer leuk kabouterbos voor bijna alle leeftijden, en het is gratis! Parkeren is ook gratis. Dat kom je bijna niet meer tegen. Je kunt er heerlijk op het terras zitten en de kinderen kunnen in allerlei kabouterhuisjes klimmen en spelen en rennen in het bos. Je kunt er ook heerlijk pannenkoeken eten: het personeel is erg leuk tegenover kinderen”, schreef D.M. Den Hoet op 19 juni 2008. ”Kabouterbos Dronten het was er geweldig voor de kinderen en na een wandeling heerlijke pannenkoek eten.”, schreef de Aletta Hammer op 30 september 2008.

Lees alles over sprookjes op DagjeWeg.NL.
Afbeelding
Foto 1.
Afbeelding
Foto 2.
Foto $m
Foto
Foto $m
Foto
Foto $m
Foto

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-02-26 17:19:10 - 60120