1

Homopinguïns verliezen geadopteerd kuiken

Hartverscheurend tafereel in Artis

Nieuws door

archief oud artikel 22 januari 2010 Amsterdam, Noord-Holland Tragisch nieuws uit Artis. Twee verliefde zwartvoetpinguïnmannetjes ontfermden zich over een ei, samen hielden ze het warm en er werd een kuiken geboren. Na tien dagen is het kuiken helaas gestorven.

De dood is erg bitter, want de homopinguïns kunnen zelf geen kinderen krijgen. Eindelijk kregen ze de kans om voor een jong kuiken te zorgen en dan sterft het. Het is te hopen dat het tweetal - dat al jaren een koppel is in de Amsterdamse dierentuin - ooit nog een keer de gelegenheid krijgt om ouders te worden.

Het komt vaker voor dat een kuiken het niet overleefd. "Dit heeft niets te maken met de seksuele geaardheid van het ouderpaar", vertelt een woordvoerder van Artis.

Homoparen komen veel voor in de dierenwereld. Toch is het moeilijk om echt na te gaan of de dieren 'homo' zijn. Sommige mannelijke dieren verkrachten andere mannen om te laten zien wie de baas is. Dit gedrag komt soms bij mensen voor, zoals te zien is in de film The Shawshank Redemption. Daar wordt de hoofdpersoon verkracht door een aantal mannen in de gevangenis.

Alles over dierentuinen lees je op DagjeWeg.NL! Het laatste nieuws, de leukste uitjes en de beste activiteiten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 januari 2010 - 223

Dit past bij 'Homopinguïns verliezen geadopteerd kuiken'

2 reacties: