Top 6 dino uitjes: van dino's jagen tot fossielen bekijken

Wandel, jaag en speel tussen de dinosauriërs

Uitstapjes met dino's Redactioneel door
Foto 1. Wie durft? Sta oog in oog met gigantische dino's in Dinoland Zwolle. Foto: Dinoland Zwolle.

15 april 2024 Toerisme Landelijk Felle gele ogen kijken je aan vanuit de bosjes. Je hoort een zacht gegrom... Voor je het weet sta je oog in oog met een Triceratops, Velociraptor of Tyrannosaurus Rex! Wij zetten de leukste uitjes met dino's voor je op een rij. Of je nu wilt jagen, spelen of vondsten wilt opgraven: bij deze zes uitjes beleef je je eigen Jurassic Park momentje.

Onderzoek dino's en fossielen

KWADENDAMME - Beleef een ondergrondse tocht in de fossielenmijn, met mammoeten en sabeltandtijgers van vroeger. Daarna kom je plots tussen gigantische dino's terecht in de Dino Expo in Berkenhof Tropical Zoo! Begin een spannende speurtocht door de oertijd tussen gigantische klauwen en tanden. Durf jij met ze op de foto?

Foto 2. Van mammoeten en sabeltandtijgers tot dino's: in Berkenhof Topical Zoo stap je terug in de prehistorie. Foto: Berkenhof Tropical Zoo.

Oog in oog met T. rex in Dinoland

ZWOLLE - Hard gebrul, vlijmscherpe tanden en priemende ogen die je volgen. Zag je die dino nou bewegen? In Dinoland ga je op een spannende ontdekkingstocht tussen meer dan vijftig levensechte dinosaurussen. De grootste is wel dertig meter hoog! Vanaf het klimparcours hoog boven de grond zie je ze nog beter.

Foto 3. Kom spelen tussen de dino's in Dinoland. Foto: Dinoland Zwolle

Ben jij sneller dan een dino?

AMERSFOORT - Van schattige aapjes tot grote beren tot de échte oerbeesten van vroeger. In DinoPark in DierenPark Amersfoort wandel je ineens door een heus dinobos vol - hoe raad je het - dino's. Hier maak je een spannende tijdreis vol uitdagingen, van het Trias via het Jura naar het Krijt. Ontsnap aan de T. Rex, volg het avonturenpad over kleine weggetjes en stapstenen in het water en ga op de foto met de grote beesten. Durf je dicht bij ze te komen? En onderweg leer je van alles over deze grote dieren.

Foto 4. Ook deze babydino beweegt! Zo zijn ze nog wel schattig... Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

Ga op dinojacht bij Tenaxx

WEDDE - Volg de Dinotrack, ga op pad in het Krijtwoud en ontdek alle twintig verstopte dinosoorten in Dinopark Landgoed Tenaxx. Of ga op Dinohunt en probeer een dino neer te schieten met pijl en boog op de 3D Boogschietbaan. Lukt het jou om de dino te raken? Naast op jacht gaan kun je in het Dinopark zelf vondsten opgraven als een echte archeoloog en in de expositieruimte replica's en skeletten van dinosaurussen bekijken.

Dino's opgraven in MergelRijk

VALKENBURG - Een dagje rondneuzen in de grotten van MergelRijk is sowieso al een avontuur, maar wist je dat hier onder de grond ook dino's zitten? In het gangenstelsel vind je DINO Adventure, een route waar je allerlei grote dinosauriërs tegenkomt en van alles over ze leert. Een stukje verderop graaf je fossielen en andere bijzondere vondsten op. Door deze combi voel je je net een archeoloog slash professor uit Jurassic Park!

Foto 5. Dino's onder de grond! Je komt ze tegen in Mergelrijk. Foto: MergelRijk

Golfen tussen de dino's

GOUDA - In het Dino Experience Park leven meer dan zeventig dino's! Doe de dinotocht, sla een balletje op de Jurassic minigolfbaan en vaar langs levensgrote dino's naar Turtle Island. Je kunt ook een dinoskelet uitgraven of goud en edelstenen zoeken als een echt goudzoeker. Alleen voor waaghalzen: de Danger Zone, waar je de levensgevaarlijke T-Rex met rode ogen uit de film Jurassic Park kunt ontmoeten!

Foto 6. Beleef je eigen Jurassic Park momentje bij een van deze dino uitjes. Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

Laatst gewijzigd: 2024-01-04 13:45:30 · Gepubliceerd: 15 april 2024 - 11286