Wat te doen tijdens een dagje uit met oma of opa?

Een dagje met opa of oma op stap

Dagjes uit voor senioren Nieuws door
Foto 1. Neem opa en oma mee naar het Nederlands Openluchtmuseum! Foto: Nederlands Openluchtmuseum

6 mei 2023 bijgewerkt: 13 maart 2024 Toerisme Landelijk Ze staan je hele leven al voor je klaar en sturen je bij elke feestdag en verjaardag nog ouderwets een kaartje. Of ze staan altijd paraat om even op de kids te passen. Brengen je een warme hap als ze nog prakjes van hun kookkunsten over hebben. Doe iets liefs voor ze terug! Plan een dagje uit met opa of oma. Er zijn genoeg leuke uitstapjes voor senioren. Zit opa of oma in een rolstoel? Geen probleem; alle tips hieronder zijn rolstoelvriendelijk.

Hoe beleefden mensen de oorlog?

Overloon, Noord-Brabant - We horen vaak prachtige en heldhaftige verhalen van verzetsstrijders, maar hoe was de Tweede Wereldoorlog voor Jan Modaal? In Oorlogsmuseum Overloon ontdek je hoe de oorlog voor allerlei verschillende mensen was en stap je voor even in hun schoenen. Bestel tickets voor Oorlogsmuseum Overloon met 15% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 2. Welke keuze maak jij in oorlogstijd? Foto: Oorlogsmuseum Overloon © Jacques Hendrix

Oude ambachten in Arnhem

Arnhem, Gelderland - Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee naar het Nederland van vroeger. Loop binnen bij een arbeidershuisje uit de jaren zeventig, snuif de herkenbare geur van lysol op en warm je op bij het haardvuur van de smid. Alle molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek in het openluchtmuseum stonden vroeger ergens in Nederland.

Foto 3. Maak een tijdreis langs tien verschillende tijdvakken in het Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Wandelen in de Zwevende Bloementuin

Luttelgeest, Flevoland - Onder het dak van de Orchideeën Hoeve bloeien duizenden orchideeën en fladderen er prachtige vlinders en papegaaien rond. Hoogtepunt is de Zwevende Bloementuin. Dit is een betoverende tuin in de stijl van de Japanse Kersenbloesemtijd. Hier zweven kleurige bloemen boven je hoofd, zo ver als het oog reikt. Schuif aan onder de bloemenzee en geniet van iets lekkers uit de bistro.

Foto 4. Zit je zomaar in de Zwevende Bloementuin met opa of oma een kopje koffie te drinken. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Eeuwenoude bijbels bekijken

Leerdam, Utrecht - Honderden eeuwenoude bijbels met etsen, gravures, steendrukken, houtsneden en landkaarten hebben in het Bijbelmuseum een veilig onderkomen. Hier bekijk je de top van Nederlands cultureel en religieus erfgoed. Het museum geeft een goed beeld van de grote invloed die de Bijbel vroeger heeft gehad op de Nederlandse cultuur, taal en kunst. Bewonder honderden jaren oude rouwbijbels, huwelijksbijbels en klederdrachtbijbels. Bijzonder exemplaar in de collectie is een Liesveldtbijbel uit 1538, die de drukker met zijn leven heeft moeten betalen.

Een dagje terug naar vroeger

Hoorn, Noord-Holland - Alles is net als vroeger in het Museum van de 20e Eeuw. Oude radio's en televisies, oud speelgoed, complete woonkamers vol ouderwets meubilair. Neem een kijkje bij een herenkapper, een oud klaslokaal, een ouderwets boetiekje of een keukeninterieur van vroeger. Ontzettend leuk is de gratis audiotour, die je in vogelvlucht meeneemt langs alle ontwikkelingen van de afgelopen honderd jaar. Ook oude radiofragmenten, nostalgische televisiegeluiden en hits van vroeger komen voorbij.

Foto 5. Ga in Hoorn een dagje terug naar hoe alles vroeger was. Foto: Museum van de Twintigste Eeuw.
Foto 6. Neem opa of oma een dagje mee uit! Niet vergeten foto's te maken! Foto: Unsplash License © Tiago Muraro

Laatst gewijzigd: 2024-03-13 16:20:33 · Gepubliceerd: 6 mei 2023 - 32978

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.

Expositie “90 jaar LEGO”


Op de expositie “90 jaar LEGO” toont het Museum van de 20e Eeuw in 3 zalen een unieke collectie die de hele periode van LEGO beslaat. Vanwege het succes, meer dan 135.000 bezoekers, is de...