1

Terug in de tijd, terug naar de computerspelletjes

Retro Games speel je weer bij Beeld en Geluid Experience Nieuws door

archief oud artikel 10 september 2013 Hilversum, Noord-Holland Ken je ze nog, die spelletjes die je vroeger op je computer speelde? Pong, Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong en Mario Bros... Al deze gameklassiekers kom je in het weekend van 14 en 15 september weer tegen bij de Retro Game Experience in Beeld en Geluid.

Candycabs en consolegames

Van de allereerste videogame Computer Space tot de echte jaren negentig klassieker Mortal Kombat: Beeld en Geluid Experience geeft het hele overzicht van alle 'gouwe ouwe' spelletjes. Natuurlijk is er ruimte om zelf weer eens Time Crisis of Ms Pac-Man te spelen in een nagebouwde arcadehal. De speelkasten zijn bij elkaar gebracht door echte verzamelaars en nu staan ze bij Beeld en Geluid om nog eens terug te kunnen duiken in je jeugd. De populaire Japanse 'candycabs' zijn er ook, net als consolegames, films, en een tentoonstelling over zeldzame computerspelletjes.

Speel nog één keer Pac-Man of Computer Space

Nostalgische computerspelletjes

Er zijn ook professionals aanwezig uit de videogame-industrie. Zij gaan in debat met elkaar. Game-recensent Steven Saunders van het programma Gamekings recenseert live zijn eigen favoriete retro games. Een weekend vol nostalgie! Om je kennis van vroeger op te frissen is er een quiz en er zijn ook prijzen te winnen in de Donkey Kong High Score Competitie op een speelkast uit 1981. Kijk voor voor het programma en hier voor online tickets.

Bezoekersinformatie

Retro Game Experience in 'Beeld en Geluid'
Zaterdag 14 en zondag 15 september, van 10:00 uur tot 17:30 uur.
Entree: 15,00 euro per persoon.

Laatst gewijzigd: 2013-09-10 08:16:05 · Gepubliceerd: 10 september 2013 - 334