1

Vier feest met modebewuste Barbie!

De pop bestaat al vijftig jaar en showt haar kleren in Amsterdam

Barbie viert feest bij Tassenmuseum Hendrikje Nieuws door

archief oud artikel 21 januari 2014 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Tassenmuseum Hendrikje viert feest met Barbie. De populaire pop bestaat dit jaar vijftig jaar. En in al die jaren heeft Barbie talloze kleren aangehad. De expositie 50 jaar Barbie laat zien hoe Barbie zich telkens weer aan haar tijd aanpaste.

Vijftig jaar Barbie, dat wordt in Tassenmuseum Hendrikje gevierd met een bijzonder expositie over Barbie en haar kleding: Barbie's Birthday Bash. Er wachten vijftig Barbie's op je, uit de periode 1960 tot 2008. Elk van hen toont het tijdsbeeld van die tijd: eerst was Barbie een chique dame met Parijse haute couture, later droeg ze vrijetijdskleding, disco-outfits of bruidsjurken. Wie heeft niet eindeloos Barbie aan- en uitgekleed? De pop heeft een uitgebreidere collectie fashion dan de meesten van ons!

Barbie loves mode

Deze populaire modepop werd in 1959 bedacht en gemaakt door de Amerikaanse Ruth Handler die een pop wilde maken met een volwassen uitstraling en kleding. Vijf jaar later kwam Barbie naar Nederland. Bekende modeontwerpers, zoals Donna Karan, Vera Wang en Calvin Klein, ontwierpen sinds die tijd kleding voor haar. Barbie's stijl zorgde ervoor dat ze een begrip werd op het gebied van mode.

High tea met Barbie

Leuk voor na het bezoekje aan de expositie: geniet van een lekkere high tea in Barbie's stijl, met allerlei hartige, zoete en vooral roze lekkernijen! De high tea is elke dag te bestellen tot 15:00 uur. Meer weten over Barbie's geschiedenis en kleren? Verzamelaar Els Schouten vertelt er alles over. Bij de lezing (zaterdag 25 januari) hoort natuurlijk een roze cupcake en een glas kir royal of limonade. Dit lekkere Barbiehapje en -drankje is trouwens ook los te bestellen!

Barbie’s Birthday Bash - Expositie 50 jaar Barbie bij Tassenmuseum Hendrikje
Te zien van 21 januari tot en met 4 mei 2014, eventueel te combineren met een high tea in Barbiestijl.
Elke dag te zien van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag 25 januari is er een lezing (16,50 euro p.p.) over de geschiedenis en mode van Barbie.
Entree: volwassenen 9,50 euro en kinderen gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-01-21 12:09:50 · Gepubliceerd: 21 januari 2014 - 665