1

Ontmoet ridders, soldaten en gevangenen

Beleef knallende opening '1001 bommen en granaten'

Ontmoet ridders, soldaten en gevangenen bij 1001 bommen en granaten Redactioneel door

archief oud artikel 25 maart 2014 Cultuur Poederoijen, Gelderland Ontmoet de ridders, gevangenen en soldaten van Slot Loevestein en beleef de knallende opening van 1001 bommen & granaten op zaterdag 10 en zondag 11 mei. Ga mee op reis door de tijd met de Soldaat van Oranje en ontdek dat Loevestein een nâg leuker museum is voor kinderen, een ideaal dagje uit met het gezin!

De ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist is een verhaal dat tot de verbeelding blijft spreken. Maar er zijn meer verhalen van bekende én onbekende personen uit de 650 jarige geschiedenis van Loevestein. Met de nieuwe presentatie 1001 bommen en granaten komen die verhalen, van ridders, gevangenen en soldaten, tot leven.

Koop vast tickets online voor Slot Loevestein 1001 bommen en granaten
Ontdek de verhalen over het leven van soldaten en andere bewoners in de vesting in het vroegere soldatendorp. Maak kennis met Elsje, terwijl ze haar was wegwerkt, en de anonieme soldaat op wacht. Kom meer te weten over kruit en wapens bij de spellen voor kinderen en ervaar in een kelder de dreiging van hoogwater. Dat en nog veel meer is te beleven op Loevestein. En iedereen krijgt een eigen sleutel mee om alles te ontdekken!

Alle musketiers verzamelen!

Op 10 en 11 mei opent Slot Loevestein de nieuwe presentatie 1001 bommen en granaten met een knallend evenement. De geschiedenis van het soldatendorp komt die dagen tot leven. In de voetsporen van de Soldaat van Oranje ga je op in de geschiedenis van Loevestein. Ga op theebezoek bij een Franse dame en leer een Franse dans. Of doe mee met de exercities en wordt een echte musketier. Overal in de vesting is iets te doen en zijn historische personages te ontmoeten. De Soldaat van Oranje nodigt iedereen uit!

Bezoekersinformatie:

Openingstijden:
Zaterdag 10 mei van 12:00 tot 20:00 uur en zondag 11 mei van 10:00 tot 17:00 uur.

Toegangsprijzen:
Volwassenen: € 11,-
Kinderen van 4 tot en met 18 jaar: € 8,-
Museumkaart: gratis toegang
CJP Cultuurkaart: € 1,50 korting.

Voorkom een wachtrij bij de kassa en koop je tickets online. Bekijk ook het programma van de opening van '1001 bommen & granaten'.

Laatst gewijzigd: 2014-05-12 07:05:01 · Gepubliceerd: 25 maart 2014 - 4745

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Ontdek alles over de kinderen van Slot Loevestein


Ontdek deze meivakantie meer over de jonge Loevestein bewoners door de eeuwen heen. De enthousiaste museumgidsen vertellen je er graag over. En ga ook op ontdekking in de vesting en doe mee aan...

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf volgende week te bezoeken

Sluit je aan bij de soldatenschool op Loevestein!


Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het slot en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, vindt een nieuwe soldatenlichting plaats op Slot Loevestein op woensdag 1 mei. Deze activiteit...

Een avond met Jort Kelder en Maarten Prak


Een unieke avond uit op Loevestein, vol inspiratie, verrijkende inzichten én gezelligheid. Een gesprek met Jort Kelder en Maarten Prak: van toen tot nu!