1

Vier honderd verjaardagsfeestjes

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien legde de Nederlandse verjaardag vast

Nederlands Fotomuseum Nieuws door

archief oud artikel 24 november 2014 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland We ginnegappen er allemaal om, maar stiekem zetten we zelf ook stoelen in een rondje klaar voor een verjaardagsfeest. En serveren we ook massaal kaas en worst? Fotograaf Ilvy Njiokiktjien bezocht in anderhalf jaar tijd heel veel verschillende feestjes. Van een honderdste tot een eerste verjaardag. Kijk mee in alle huiskamers en vier de verschillende verjaardagen mee in het Nederlands Fotomuseum.

Een reis door heel Nederland leverde voor fotograaf Ilvy Njiokiktjien een prachtige collectie beelden op van 100 Nederlandse verjaardagen. Van een prinsessenverjaardag van Sophie tot de rockende verjaardag van Leo Blom: ze laten zien welke gewoonten en tradities we erop nahouden. Of waar we wellicht wars van zijn. Een fascinerende blik in de huiskamers, die nu te zien in is in de tentoonstelling Slagroomtaart en slingers, Nederland in 100 verjaardagen in het Nederlands Fotomuseum.

Fotograaf des Vaderlands - Fotoweek

Fotografe Ilvy Njiokiktjien was de eerste Fotograaf des Vaderlands, uitgeroepen door Stichting Fotoweek in 2013. Zij kreeg in deze functie de opdracht om een fotoserie te maken met het thema 'Kijk, mijn familie'. Dit was de start van de serie Nederlandse verjaardagen. Ze zette deze serie zelfstandig voort en presenteert deze nu met een boek en de tentoonstelling Slagroomtaart en slingers, Nederland in 100 verjaardagen.

Bezoekersinformatie tentoonstelling Nederland in 100 verjaardagen

Nederland in 100 verjaardagen - Ilvy Njiokiktjien.
Van 8 november 2014 tot 11 januari 2015.
Toegang: € 9,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-11-25 12:14:03 · Gepubliceerd: 24 november 2014 - 208