1

Reis gratis mee door de expositie Body Art

Tropenmuseum biedt rondleidingen aan op zondag

Bezoek de tentoonstelling Body Art Nieuws door
Foto 1. Foto: Tropenmuseum

archief oud artikel 16 juni 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Een fascinerende wereld gaat voor je open in het Tropenmuseum bij de expositie Body Art. Maak het nog leuker en stap in bij de gratis rondleiding op zondag.

Body Art

Naast het mooie bericht dat het Tropenmuseum financieel gezien is gered en blijft voortbestaan, is er ook nog een andere leuke reden om het museum te bezoeken. En dan met name de lopende tentoonstelling Body Art. Hier zie je lichaamsversieringen van allerlei soorten: van make-up en tatoeages en van onderhuidse implantaten tot chirurgische veranderingen.

Gratis rondleiding

Waarom hebben mensen behoefte om hun lichaam te versieren en soms definitief te veranderen? Denk aan littekens die expres zijn aangebracht, silhouetveranderingen (een korset bijvoorbeeld!) of implantaten... Body Art draait om de identiteit van mensen en hoe ze die met versieringen en aanpassingen willen uiten. Dit fenomeen is van alle tijden en culturen. Om alle bijzondere verhalen te horen, kun je elke zondagmiddag aansluiten bij een gratis rondleiding. De rondleidingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Praktische informatie

De expositie Body Art is nog te zien tot en met 30 augustus 2015 in het Tropenmuseum. Elke zondagmiddag wordt er een gratis rondleiding van een uur gegeven. Het museum is op maandag gesloten.
Foto 2. Foto: Tropenmuseum
Foto 3. Foto: Tropenmuseum

Laatst gewijzigd: 2015-06-15 14:55:01 · Gepubliceerd: 16 juni 2015 - 822