Zilver Experience: ontwerp je eigen sieraad!

Van Ping naar Bling in het Zilvermuseum

Doe mee met de Zilver Experience Van Ping naar Bling Nieuws door
Foto 1. Zelf aan de slag? Volop inspiratie in het grote ontwerpatelier. Foto: Nederlands Zilver Museum

archief oud artikel 6 oktober 2015 Toerisme Schoonhoven, Zuid-Holland Stap binnen in het ontwerpatelier in het Nederlands Zilvermuseum en snuif de bedrijvige sfeer op. De interactieve tentoonstelling Van Ping naar Bling biedt namelijk een 'zilver experience' voor alle leeftijden.

Van Ping naar Bling

Kijk mee over de schouders van goudsmeden en zilversmeden en volg hun fascinerende ontwerpproces van begin tot eind. In de Zilver Experience Van Ping naar Bling word je zelf uitgedaagd om te dromen, te durven én te doen. Ontwerp je eigen droomring of armband! Of je nou een beginner bent of een creatieve prof, schuif aan in het atelier en laat je fantasie de vrije loop.

Creatieve geest

Laat je inspireren door diverse technieken, stijlen, vormen, materialen en kleuren. Neem de oude meesters als uitgangspunt of volg je eigen creatieve geest. Na een kleine rondleiding in het Nederlands Zilvermusem Schoonhoven ga je zelf aan de slag met krijt, potlood en papier of klei. In de vitrines liggen oude ontwerptekeningen én de eindproducten ter inspiratie.

Randprogramma

In het kader van de Zilver Experience zijn er nog meer activiteiten, zoals de Nacht van het Zilver, een zilversymposium, demonstraties van zilversmeden of de mogelijkheid om je eigen 3D-sieraad te printen. Voor kinderen is er de speurtocht 'Het geheime zilverspoor' door Schoonhoven. Zoek een leuke activiteit in het Zilvermuseum!

Praktische informatie

De Zilver Experience Van Ping naar Bling is van 6 oktober tot en met 12 maart 2016 te zien en te beleven in het Nederlands Zilvermuseum.
Foto 2. Ontwerp je eigen zilveren sieraad! Foto: Nederlands Zilver Museum

Laatst gewijzigd: 2016-01-22 12:28:54 · Gepubliceerd: 6 oktober 2015 - 420