1

Coronavirus: welke uitstapjes zijn open en welke zijn dicht?

Dagje uit? Lees hier de laatste updates rondom corona

Wat is er te doen? Redactioneel door

Wat kun je sowieso nog wel doen?

Let op: bijna alle uitstapjes hebben inmiddels hun deuren gesloten tot en met 6 april. Wat kun je dan nog wel doen? Ga de natuur in, naar het strand of lekker een eind fietsen. Hier vind je leuke inspiratie voor een veilig dagje weg!

archief oud artikel 12 maart 2020 Toerisme Landelijk Vanwege het coronavirus zijn de meeste uitstapjes gesloten tot 6 april. Sommige uitstapjes blijven wel geopend, maar hanteren bepaalde regels. Lees hieronder de laatste updates. Bijna alle musea sluiten de deuren en alle concerten en voorstellingen worden voorlopig gecanceld.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is open

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is dan wel gesloten tot en met 31 maart 2020, maar Het Nationale Park De Hoge Veluwe blijft wel toegankelijk voor publiek. Alle publieksactiviteiten, evenementen, excursies en rondleidingen zijn tot en met 30 april 2020 wel geannuleerd. Maar op eigen houtje de groene schatkamer op de Veluwe verkennen, kan gewoon van 9:00 uur tot 17:00 uur!

Recreatief Loon op Zand is open

Huur een mountainbike bij Recreatief Loop op Zand en trek door de prachtige Brabantse 'Sahara'. Er zijn mountainbikes in allerlei maten, ook voor kinderen. Of huur een gewone fiets of e-bike voor je tocht.

MacBike is open

Fietsen kan gelukkig nog steeds, ook in de stad! Huur een fiets van MacBike en verken Amsterdam op eigen houtje met een gratis plattegrond.

Fiets mee met de Tulip Bicycle Tour

De Keukenhof mag dan niet open gaan, buiten het park is minstens zoveel bloemenpracht te zien. Een gids voert je met de Tulip Bicycle Tour langs de schitterende bloeiende bollenvelden in de omgeving van Lisse. Boek de Tulip Bicycle Tour en krijg een gratis poncho.

Renzy GPS Tours is open

Toeren door Nederland kan nog steeds. De GPS Tours van Renzy brengen je langs typisch Hollandse vergezichten zoals tulpenvelden, molens en lange zandstranden in Zuid-Holland. Je rijdt in een elektrische Renault Twizy, die plek heeft voor twee personen. De tours zijn dus gewoon nog steeds te boeken.

Tuinen van Appeltern zijn open

De Tuinen van Appeltern zijn maar liefst 22 hectare groot, genoeg om elkaar niet in de weg te hoeven lopen. Daarom blijven de tuinen open. De horeca is wel dicht.

Oorlogsmuseum Overloon is dicht

Oorlogsmuseum Overloon, het grootste oorlogsmuseum van Nederland, bleef lang open tot een maximum van 100 bezoekers. Maar inmiddels is het museum gesloten voor alle publiek tot 7 april. Ook kun je in die periode niet over de fietsbrug fietsen. Via DagjeWeg.NL Tickets kun je straks weer kaartjes met 15% korting boeken.

SnowWorld is gesloten

De locaties van SnowWorld in Den Haag en in Amsterdam zijn beide gesloten tot 6 april.

THIS IS HOLLAND is gesloten

Je vleugels uitslaan bij THIS IS HOLLAND is vanaf 16 maart niet meer mogelijk. Het uitstapje inclusief 5D Flight Experience is gesloten tot en met 31 maart. Iedereen die al een ticket heeft voor data van 16 tot en met 31 maart kan het ticket omboeken naar een andere datum of krijgt hun geld terug. Via DagjeWeg.NL Tickets zijn nog tot 30 april tickets met € 5,- korting te boeken.

Dierentuin ARTIS is gesloten

Dierentuin ARTIS sloot eerst alle binnenlocaties, maar is inmiddels helemaal gesloten voor publiek. Tot 6 april is dit stukje groen in hartje Amsterdam voor niemand toegankelijk.

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem is gesloten

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is dicht, maar de winkel is vooralsnog open. De bakkerij, die niet voor publiek toegankelijk is, blijft beperkt doordraaien om de winkel te bevoorraden. Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes met € 1,50 korting.

CORPUS is dicht

Het gezondheidswalhalla van toeristisch Nederland, CORPUS in Oegstgeest, is gesloten. Het museum hoopt bezoekers na 6 april weer in goede gezondheid te ontvangen. Boek via DagjeWeg.NL Tickets tickets met € 5,- korting.

Rederij Lovers vaart niet

De rondvaarten van Rederij Lovers zijn geannuleerd tot en met 6 april. Boek via DagjeWeg.NL Tickets tickets met tot € 7,- korting.

Ouwehands Dierenpark Rhenen is gesloten

De panda's in Ouwehands Dierenpark zitten er tot 6 april kalmpjes bij. Het dierenpark sluit de deuren voor publiek.

Safaripark Beekse Bergen is dicht

Om het welzijn van de bezoekers en medewerkers te waarborgen sluit Safaripark Beekse Bergen per 14 maart tot nader order. Vakantiepark Beekse Bergen en Safari Resort Beekse Bergen blijven open.

DierenPark Amersfoort is dicht

De dierentuin volgt de adviezen van het RIVM op de voet en heeft de deuren gesloten tot in ieder geval 31 maart. Tickets die je boekt via DagjeWeg.NL Tickets zijn nog tot en met 3 januari 2021 geldig. tickets met € 2,- korting.

WILDLANDS is gesloten

In Emmen lieten ze zich eerst niet temmen, maar het grote WILDLANDS houdt de deuren nu toch tot en met 31 maart gesloten voor publiek.

Ripley's is dicht

Ripley's Rariteitenkabinet in Amsterdam is tot nader order gesloten. Boek via DagjeWeg.NL Tickets tickets met tot € 2,- korting.

A'DAM Lookout is gesloten

Een van de meest moderne eyecatchers van Amsterdam is gesloten. A'DAM Lookout hoopt gasten weer te verwelkomen vanaf 7 april.

Madame Tussauds Amsterdam is dicht

Madame Tussauds zette als grap hun beeld van Trump met een coronamasker op de Dam. 'Wij niet welkom bij Trump? Trump niet welkom bij ons', was het motto. Inmiddels zijn alle bezoekers niet meer welkom tot 6 april.

The Amsterdam Dungeon is gesloten

De leukste engste kelder van Amsterdam gaat op slot tot 6 april. Voor het omboeken van een ticket kun je contact opnemen.

Royal Delft is gesloten

Het museum en de Brasserie van Royal Delft ontvangen geen bezoekers meer. De winkel blijft vooralsnog open. Boek via DagjeWeg.NL Tickets tickets met € 1,- korting.

Madurodam is dicht

Ook Madurodam besloot vanwege de voortdurende ontwikkelingen rond het coronavirus te sluiten. Het park blijft tot en met 31 maart gesloten.

Diergaarde Blijdorp is gesloten

Het volledige buitengebied van Diergaarde Blijdorp was eerst alleen nog toegankelijk voor abonnementhouders, maar is nu toch voor iedereen gesloten tot en met 6 april. Via sociale media kunnen bezoekers het wel en wee van de dieren nog volgen.

Plaswijckpark Rotterdam is gesloten

Plaswijckpark is per 14 maart gesloten voor bezoekers. Uit voorzorg waren al enkele attracties dicht, zoals de ballenbak, legohoek en meer plekken waar kinderen samen komen spelen.

Burgers' Zoo is gesloten

De grote dierentuin bleef eerst open. Het park beslaat 45 hectare, waardoor bezoekers zeer verspreid kunnen rondlopen. Maar vanwege de onzekere en onduidelijke situatie rond het coronavirus is besloten om Burgers' Zoo tot en met 31 maart voor de bezoekers te sluiten.

Miniworld is gesloten

Miniworld in Rotterdam blijft niet achter en houdt de deuren gesloten tot en met 6 april. Boek via DagjeWeg.NL Tickets tickets met 10% korting.

Pannenkoekenboten liggen stil

De Pannenkoekenboten in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen liggen stil. Voor een verse pannenkoek zul je tot en met 6 april zelf aan de bak moeten; alle afvaarten zijn geannuleerd. Gekochte tickets kunnen gelukkig verplaatst worden naar een andere datum. Boek via DagjeWeg.NL Tickets een ticket voor een pannenkoekenboot.

Euromast is dicht

De skyline van Rotterdam zul je voorlopig vanaf de grond moeten bekijken. De Euromast is gesloten tot en met 6 april. Boek via DagjeWeg.NL Tickets tickets met € 5,- korting en koffie en gebak. Let wel; deze tickets zijn niet geldig tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Dagje uit? Check voor vertrek

Vanwege het coronavirus zijn allerlei soorten uitstapjes uit voorzorg helemaal gesloten zijn tot en met tenminste 31 maart 2020. Evenementen, concerten, rondleidingen, voorstellingen en lezingen worden afgelast. Raadpleeg voor vertrek daarom altijd de website van het uitstapje zelf voor de actuele status en aangepaste openingstijden.
Foto 1. Veel uitstapjes zijn vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten. Raadpleeg voor vertrek altijd de website van het uitstapje zelf voor actuele informatie. Foto: Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2020-06-03 08:29:29 · Gepubliceerd: 12 maart 2020 - 8444