1

Eusebiuskerk


-advertentiepositie-



Eusebiuskerk

De Eusebiuskerk is het imposantste bouwwerk van Arnhem. De laatgotische kerk torent boven alle gebouwen uit en is nog ver buiten de stad zichtbaar. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de kerk in de vuurlinie en brandde na beschietingen compleet af. Na eerdere restauraties is de kerk van 2011 tot 2022 compleet gerestaureerd. Bekijk het oudste harnas van Nederland in de kerkzaal en daal via een kleine metalen trap af in de grafkelders waar onder meer Karel van Egmond, hertog van Gelre, begraven ligt. Ontdek meer over deze strijdlustige hertog in de expositie Glorie van Gelre.

Bijzonder aan de Eusebiuskerk zijn de nieuwe glazen lift en de glazen balkons op 60 meter hoogte. Reis omhoog en geniet van een prachtig vrij uitzicht op de oost- en westkant van de toren. Durf jij op de glazen balkons te staan? Door de glazen lift binnen in de toren heb je mooi zicht op de de klokken van het carillon. Onderweg hoor je het verhaal van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en in de toren doet Jan Mijnhart, koster van de kerk in 1944, zijn verhaal over de Slag om Arnhem.

Eusebiuskerk in Arnhem leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek eusebius.nl

Eusebiuskerk Arnhem vanaf het Audrey Hepburnplein. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Eusebiuskerk Arnhem vanaf het Audrey Hepburnplein. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto: Citymarketing Arnhem © Gregory Sardjoe
Foto: Citymarketing Arnhem © Gregory Sardjoe