Belmonte Arboretum - Botanische tuin


-advertentiepositie-



Belmonte Arboretum - Botanische Tuin

In de Botanische tuin Belmonte Arboretum worden meer dan zesduizend verschillende soorten planten en bloemen verzorgd, daarmee is de botanische tuin een schatkamer aan levend erfgoed! Al jarenlang wordt de tuin door de Wageningse universiteit gebruikt voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek naar de werking van planten. Maar ook voor plantenliefhebbers is de botanische tuin een unieke ervaring. Vooral de bijzondere rozencollectie of de rhododendrons zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Verder is de tuin bekend om de magnolia's, sierkersen en appels. Vanaf het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over rivier de Rijn.

De Dreijen (ofwel 'klein arboretum') is een oude schooltuin van de universiteit. De tuin is uitgebreid met een systeemtuin en een rozentuin en hoort nu bij Het Depot Beeldengalerij. Met de beelden uit Het Depot erbij, is dit kleine arboretum nu een fraaie tuin vol verrassingen geworden.

De botanische tuin kent een lange geschiedenis. Belmonte, met een oppervlakte van 17 hectare, was vroeger een landgoed van een adellijke familie. Na de Tweede Wereldoorlog kocht de universiteit het als uitbreiding van De Dreijen.

Belmonte Arboretum - Botanische tuin in Wageningen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek belmontearboretum.nl

Belmonte Arboretum - Botanische tuin
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.