1

Vikingen in de Kempen




Vikingen in de Kempen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Test deze winter of jij Vikingbloed hebt! Ontmoet Sigi de Stoutmoedige en betreed zijn 12 meter lange Vikingschip. Doorsta jij zijn zeven spannende proeven? Vanaf 7 november 2010 kun je in HOME de nieuwe tentoonstelling “Vikingen in de Kempen” zien en beleven!

De tentoonstelling begint met een filmpje van ongeveer 20 minuten waarin op speelse wijze de achtergronden van de Vikingen uiteen worden gezet. Nadat de kinderen zich hebben verkleed als echte Viking, gaan ze aan de slag met de zeven proeven. Wie alles goed doorstaat krijgt een Vikingdiploma!
Vikingen in de Kempen

Waren er eigenlijk wel Vikingen in de Kempen? We zullen wellicht nooit weten of er daadwerkelijk Vikingen in de Kempen zijn geweest. De mensen die hier meer dan duizend jaar geleden leefden kenden ze in ieder geval wel van wilde verhalen. Maar waren de Vikingen altijd zo wreed en bloeddorstig? Sigi de Stoutmoedige zal je er alles over vertellen.

De zeven proeven zijn:Drakkarkop ontwerpen, Runenschrift, Handelspel, Schaatsen, Vikinguitrusting, Memoryspel, Vikingkoek bakken

De tentoonstelling is ontwikkeld door het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden (RMO) en was ook in het Museum Valhof te Nijmegen te bezoeken. In HOME vindt de tentoonstelling plaats in en rondom de Vroonhoeve. De Vroonhoeve stamt uit ongeveer dezelfde tijd als dat de Vikingen leefden. Alle bezoekers worden dan ook volledig ondergedompeld in een echte authentieke Vikingsfeer.

 Bezoek www.HOMEindhoven.nl

Vikingen in de Kempen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.