Oranje Boven! - Paleis het Loo


-advertentiepositie-



Oranje Boven! - Paleis het Loo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 8 oktober 2011 tot en met 8 januari 2012 kleurt Paleis Het Loo oranje, met de tentoonstelling ‘ORANJE BOVEN!’, waarin vele honderden souvenirs worden getoond die herinneren aan gebeurtenissen rond het Huis van Oranje.

Paleis Het Loo presenteert in de expositie ‘Oranje Boven!’ een omvangrijke keuze uit een bonte verzameling Oranje-souvenirs. Souvenirs zijn van alle tijden. Al sinds de 16de eeuw is het Huis Oranje-Nassau verweven met het Nederlandse volk. Omdat de Oranjes optraden als stadhouders, later als koningen en koninginnen, zijn belangrijke gebeurtenissen in hun leven vaak ook van staatkundige betekenis. Geboorte, huwelijk, overlijden of een inhuldiging zijn momenten van persoonlijk én politiek belang. Al die momenten hebben sinds eeuwen vaste vorm gekregen in souvenirs.

De souvenirverzameling van Paleis Het Loo bestaat in hoofdzaak uit stukken die de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau samenbracht en aan Het Loo in langdurig bruikleen afstaat. Het vermoedelijk oudste stuk in de tentoonstelling is een kruik met het wapen van stadhouder prins Maurits uit circa 1600, het meeste recent zijn enkele welbekende souvenirs ter gelegenheid van de geboorte van de drie dochters van prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

 Bezoek www.paleishetloo.nl

Oranje Boven! - Paleis het Loo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.