1

OER!Jong weekend




OER!Jong weekend

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een weekend waar kinderen een flinke stap terugzetten in de tijd; Nieuw Land organiseert dit OER!weekend op 14 en 15 januari. Daarin wordt de nieuwe tentoonstelling voor kinderen gepresenteerd; die heet OER!Jong en laat kinderen beleven hoe mensen duizenden jaren geleden op Flevolandse bodem leefden. Actrice Sanne van Dijk heeft er een leuk toneelstuk bij gemaakt, dat zij beide dagen opvoert om 13.00 en 14.00 uur.

OER!Jong speelt zich af in de prehistorie, in de tijd van de Swifterbantcultuur. Kinderen kunnen er timmeren met een gewei, pijl-en-boogschieten, huiden voelen en kennismaken met vuursteen: hét gereedschap voor de prehistorische mensen. Ze kunnen zelfs vuursteen van duizenden jaren oud kopen uit een zeer 21e eeuwse automaat.

Voor oudere kinderen is het ook mogelijk een speurtocht door de grote tentoonstelling OER! te maken.
Kinderen ontdekken met de theatervoorstelling van Sanne van Dijk in de tentoonstelling OER! dat de mensen die toen leefden in het gebied dat wij nu kennen als Flevoland, ook al wandelden, jaagden, woonden en droomden.
De theatervoorstelling bij OER! is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en duurt 20 minuten. De voorstelling wordt opgevoerd op zaterdag 14 en zondag 15 januari om 13.00 en 14.00 uur.

 Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl

OER!Jong weekend
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.