1

RoerOm Fair: zelf groen doen




RoerOm Fair: zelf groen doen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 10 november 2013 organiseert de Stichting RoerOm in Roermond voor de 4e keer een Duurzame Dag, dit jaar onder de nieuwe naam: “RoerOm Fair: Zèlf Groen Doen!”

Op dit gratis toegankelijk evenement laten bedrijven en organisaties uit de regio u zien wat u zelf kunt doen om duurzamer te leven. Bijvoorbeeld hoe maak ik mijzelf minder afhankelijk van mijn energiebedrijf? Welke producten kan ik kopen die het milieu minder belasten zodat ook mijn kinderen later nog kunnen genieten van onze mooie planeet?

Dit jaar is de Fair groter en nog breder van opzet. Net zoals in de afgelopen jaren kunt u zich informeren over de laatste nieuwe ontwikkelingen op gebied van van Led-verlichting, isolatie, zonnepanelen, bamboe producten e.d. Daarnaast kunt u zich laten inspireren door o.a. biologisch tuinieren en biologische groenten, bijen houden, vitaal water en zelfs een duurzame uitvaart.
Nieuw dit jaar zijn meerdere bedrijven die “groene” producten verkopen, vaak met speciale aanbiedingen die alleen tijdens de RoerOm Fair gelden. Kinderen kunnen zich vermaken met gezellige duurzame knutselwerkjes, breien of bootjes bouwen. De oudere jeugd kan genieten van de muziek van jonge bands. Natuurlijk wordt aan de inwendige mens gedacht en kunt u genieten van lekkere gezonde hapjes en drankjes.

Speciale gastsprekers op deze dag zijn de winnaars van de Solar Challenge 2013. Deze studenten van de Technische Universiteit Eindhoven bouwden een door de zon aangedreven vier-persoonsauto (met bagageruimte) die de snelste ter wereld bleek te zijn. Zij nemen u mee naar Australië en laten u delen in hun spannende belevenissen tijdens de winnende rit in de zomer van 2013.

 Bezoek RoerOmFair.nl

RoerOm Fair: zelf groen doen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.