1

Werelderfgoedweekend




Werelderfgoedweekend

» Let op: deze activiteit is voorbij «

UNESCO Werelderfgoedweekend 16 en 17 juni
Waarom internationale samenwerking belangrijk is

Ontdek en beleef wat de negen door UNESCO erkende Nederlandse Werelderfgoederen zo uniek maken in de wereld tijdens het Werelderfgoedweekend op 16 en 17 juni. De negen Werelderfgoederen bieden een speciaal samengesteld programma dat op bijzondere wijze het verhaal van Nederland en de Nederlanders vertelt. Ook tonen de Werelderfgoederen vol trots hun relatie met andere Werelderfgoederen over de héle wereld.

Dit jaar staat het weekend in het teken van internationale samenwerking. Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in het fort van Aalsmeer (Stelling van Amsterdam) is bijvoorbeeld gratis toegankelijk voor publiek. In de Beemster wordt een informatiemarkt georganiseerd met onder andere aandacht voor de Werelderfgoedsteden in de regio Noordwest-Europa en diverse Tsjechische Werelderfgoederen.

Stelling van Amsterdam
Ontdek de Stelling van Amsterdam: een voormalige cirkelvormige verdedigingslinie rondom Amsterdam. Het is gebouwd in de 19e eeuw en is 135 kilometer lang met onder andere 42 forten. Hierdoor bleef de hoofdstad buiten bereik van eventueel kanonvuur. Er is veel te beleven: wijnproeverijen, kunstexposities, speciale thematentoonstellingen en rondleidingen.

Uitgelicht: Gratis toegang tijdens het Werelderfgoedweekend bij drie forten:
Fort bij Veldhuis - tentoonstelling van objecten uit de tweede wereldoorlog
Kunstfort bij Vijfhuizen - voorjaarstentoonstelling Luid Land over de klank van het landschap
Fort bij Aalsmeer - CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45

 Bezoek www.werelderfgoed.nl

Werelderfgoedweekend
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.