1

Fabulous Fifties ? Fabulous Fashion




Fabulous Fifties ? Fabulous Fashion

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De mode van de jaren vijftig spreekt tot de verbeelding en is actueler dan ooit. Een brede selectie originele jaren vijftig-kle

De mode van de jaren vijftig spreekt tot de verbeelding en is actueler dan ooit. Moderne ontwerpers als Prada laten zich inspireren door de golden age of style, jongeren dragen vintage fifties en televisieserie Mad Men inspireert tot themafeesten.

Het Gemeentemuseum Den Haag diept deze ontwikkeling op modegebied verder uit met de modetentoonstelling Fabulous Fifties – Fabulous Fashion. Een brede selectie originele jaren vijftig-kleding weerspiegelt de tijdgeest waarin optimisme en verandering de boventoon voerden. Het modebeeld tintelde van plezier. De elegantie en chic van de Parijse couture bestond naast de zwierige rock-’n-rollmode van de jeugd. Die grote contrasten zijn goed zichtbaar in de tentoonstelling. Naast schitterende haute couture van Dior, Balenciaga en Fath, droomjurken, trouwjaponnen, hoeden en maatpakken, worden ook rebelse jeugdkleding, een Amerikaans spijkerjasje en nylon overhemden getoond.  

 Bezoek www.haagsuitburo.nl

Fabulous Fifties ? Fabulous Fashion
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.