Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO


-advertentiepositie-



Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Meer dan 500 kunstwerken van Pixar Animation Studios vertellen verhaal van animatieklassiekers als Toy Story, Finding Nemo, WALL•E en Up

Amsterdam EXPO presenteert de indrukwekkende tentoonstelling Pixar: 25 Years of Animation. Voor deze expositie zijn de mooiste ontwerpen en beste vondsten uit de archieven van de beroemde Pixar Animation Studios in Californië samengebracht.

Meer dan 500 oorspronkelijke kunstwerken bieden een fascinerende kijk achter de schermen van Pixar. U krijgt inzicht in de creatieve processen die de basis vormden voor de meest succesvolle animatie-titels ter wereld, zoals Toy Story, Finding Nemo, WALL-E en Up.

Pixar: 25 Years of Animation vertelt het verhaal achter de succesfilms, laat zien waar de ideeën voor de Pixar animatieklassiekers zijn ontstaan en hoe de films tot leven werden gebracht. U ziet originele modellen, storyboards, schetsen, pentekeningen, schilderijen, pastellen en kleifiguren samen met bijzondere video- en animatie-installaties waaronder de spectaculaire Toy Story Zoetrope. Deze betoverende tentoonstelling is een fantastische belevenis voor alle leeftijden en is voor slechts vijf maanden te zien in Amsterdam EXPO.

'Pixar is het meest technisch geavanceerde creatieve bedrijf in de wereld'.
Steve Jobs, mede-oprichter Pixar Animation Studios

‘De kunst daagt de technologie uit en de technologie inspireert de kunst.'
John Lasseter, mede-oprichter Pixar Animation Studios.

 Bezoek www.amsterdamexpo.nl

Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.