Haagse Kunst & Antiekdagen


-advertentiepositie-



Haagse Kunst & Antiekdagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus a.s. kunt u tijdens de Haagsche Kunst- en Antiekdagen koninklijk genieten op de meest sfeervolle locaties van Den Haag. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn het Lange Voorhout, de Denneweg en het Noordeinde Kunstzinniger, Koninklijker en Haagscher dan ooit tevoren.

Het programma van de 19e Haagsche Kunst- en Antiekdagen is ook dit jaar weer zeer uitgebreid. Op het Lange Voorhout, rondom de beelden van Den Haag Sculptuur, staan ruim 180 stands gevuld met antiek, curiosa, kunst, boeken, keramiek- en beeldhouwwerk. Tevens is er onder alle deelnemers van de Keramiek- en Beeldhouwmarkt een wedstrijd met het thema “Verbinding”. De werken zullen in twee aparte stands getoond worden en het publiek is de jury en zal d.m.v. stemlijsten een winnaar kiezen.

Het middenplein van het Lange Voorhout is het centrale punt. Hier vindt u de informatiestand die dient als het startpunt voor de historische stadswandelingen onder leiding van de gidsen van ’t gilde en van de lezing kunstgeschiedenis door Anne Marie Boorsma onder het genot van een goed glas wijn van 1900 in theater Branoul.
Daarnaast kunt u op het middenplein genieten van demonstraties goud- en zilversmeden van atelier Deneuve, de prachtige Verkade Albums van Anton Siedsma en de Boekenmuur van Cees de Vos.
Op het spoor tegenover de Amerikaanse Ambassade staan de historische trams van de HTM waar u tegen een gereduceerd tarief een stadsrondrit mee kunt maken.

Ook in de omliggende straten is genoeg te bekijken. Diverse galeries op het Noordeinde en de Denneweg houden dit weekend open huis en hebben een speciaal progamma samengesteld. Ook het Venduehuis, in de Nobelstraat, houdt open huis met gratis rondleidingen en om 12.00 en 14.30 uur worden er veilingpraatjes met tips en tricks gehouden.

 Bezoek www.hkad.nl

Haagse Kunst & Antiekdagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.