1

Shakespearetheater met picknick




Shakespearetheater met picknick

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op woensdag 29 augustus 2012 keert het Britse openlucht toneelgezelschap Illyria terug naar Heeswijk-Dinther en speelt - in de hen inmiddels vertrouwde kasteeltuin van Kasteel Heeswijk -Henri V, een van de historische koningstukken van William Shakespeare (1599).

Over het toneelstuk
In Henri V maakt de Engelse Koning Henri V zich op voor de Slag bij Azincourt om zijn Franse grondgebieden te heroveren. Na zijn overwinning eist Henri koningsdochter Catherine de Valois op als echtgenote. Dit leidt tot komische situaties omdat Catherine geen Engels spreekt en Henri geen Frans. De toeschouwer kan ervan verzekerd zijn dat hij ondanks het ernstige verhaal, dankzij de grappige soldaten Pistol, Nym en Bardolph het terrein met een grote glimlach op het gezicht verlaat. Illyria biedt het publiek een voorstelling zoals deze door Shakespeare bedoeld was, namelijk een onvervalst dubbelzinnige uitvoering.

De picknick
Vanaf twee uur voor de voorstelling kan het publiek in de prachtige ommuurde binnentuin genieten van een zelfgemaakte picknick. Er is op het terrein ook een bar aanwezig met drankjes en snacks.

 Bezoek www.kasteelheeswijk.nl

Shakespearetheater met picknick
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.