Airborne Luchtlanding


-advertentiepositie-



Airborne Luchtlanding

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Airborne Ede
In september 1944 landden honderden parachutisten op de Ginkelse heide bij Ede. Deze mass drop luidde het begin in van de Operatie Market Garden. De parachutisten moesten de weg vrij maken voor de geallieerden om Arnhem te bevrijden, maar de operatie liep vast in Oosterbeek. Elk jaar herdenken we de Mass drop met verschillende activiteiten, waar onder spectaculaire luchtlandingen van honderden parachutisten op de Ginkelse heide. Dit jaar mét de Grande finale van erfgoedfestival Gelegerd in Gelderland.

Airborne activiteiten

Airborne Taptoe
De 10e uitvoering van de Airborne Taptoe op vrijdagavond 21 september belooft een groots hoogtepunt te worden. Muziekkorpsen uit Nederland, Engeland en Polen spelen indrukwekkende muziekstukken rondom het thema 'Gelegerd in Gelderland'.

Airborne luchtlandingen
Op zaterdag 22 september vindt voor de 68ste keer de herdenking plaats van de Slag om Arnhem. In Ede landen honderden parachutisten op de Ginkelse Heide. Een luchtlanding met zoveel parachutisten is uniek in Nederland. De luchtlandingen geven een beeld van hoe de Mass Drop er in 1944 uit moet hebben gezien.

Grande finale Gelegerd in Gelderland.
Tijdens de Airborne luchtlandingen vindt ook het slotspektakel van ‘Gelegerd in Gelderland’ plaats. Dit is de afsluiting het drie maanden durende erfgoedfestival, met volop aandacht voor het militaire verleden van de provincie. Maak kennis met verschillende militaire aspecten en periodes, zoals de Romeinen, de Middeleeuwse ridders, historistische veldartillerie en koude oorlog soldaten.

 Bezoek www.vvvede.nl

Airborne Luchtlanding
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.