1

Bart Chabot. The Making of Triggerhappy




Bart Chabot. The Making of Triggerhappy

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Naar aanleiding van de verschijning van Bart Chabots romandebuut 'Triggerhappy' brengt het Letterkundig Museum de vitrinetentoonstel

Naar aanleiding van de verschijning van Bart Chabots romandebuut "Triggerhappy" brengt het Letterkundig Museum de vitrinetentoonstelling "Bart Chabot. The Making of Triggerhappy". De expositie wordt in nauwe samenwerking met de dichter, schrijver en Broods biograaf samengesteld en kan rekenen op de medewerking van Anton Corbijn.

Deze kunstenaar stelde diverse, deels nooit eerder vertoonde, foto’s ter beschikking die hij van zijn goede vriend maakte. Blikvangers zijn drie levensgrote portretten uit Chabots schrijversleven.

Naast de foto’s toont museum diverse essentialia van Chabot, van jeugd tot heden. De tentoonstelling laat de roerige weg zien die de schrijver aflegde om tot zijn romandebuut te komen. Chabot zelf licht de diverse documenten en parafernalia toe in een audiotour. Aan de hand van de soundtrack van zijn leven voert hij de bezoeker in zijn eigen onnavolgbare stijl door werk, liefdes en vriendschappen. Speciale aandacht is er voor het romandebuut "Triggerhappy", de roman die een keerpunt in het Chabots oeuvre vormt. Hij verwoordt hierin op een schijnbaar lichte wijze de macabere verlangens van de gevierde chirurg Frank Versteeghe. Diverse filmfragmenten completeren het eerbetoon aan de veelzijdige schrijver.

Wegens grote belangstelling voor "Bart Chabot. The Making of Triggerhappy" heeft het Letterkundig Museum de tentoonstelling verlengd tot en met 30 maart 2014.

 Bezoek www.haagsuitburo.nl

Bart Chabot. The Making of Triggerhappy
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.