TuinIdee 2013


-advertentiepositie-



TuinIdee 2013

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lente op TuinIdee 2013
Jubileum editie nationaal tuinevent fors groter

De 20e editie van het grootste tuinevent van Nederland vindt plaats van 21 t/m 24 februari a.s. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. De organisatoren van weleer zijn terug en daarmee ook de in eigen beheer aangelegde inspiratietuinen met dit jaar o.a. Heimwee naar Bali, de Tuin van de toekomst, Modern City Life en Landelijke Tuinen met twee moderne moestuinen. Nieuw zijn ook het TuinLab, het Tuinieren.nl Tuintheater met voordrachten, de proeverijen, de planten liefhebbersmarkt en de Beroepenwedstrijd Tuinaanleg. TuinIdee is van twee naar vier hallen uitgebreid om ook haar 225 exposanten onder te brengen.
Logistieke operatie
Speciaal voor TuinIdee worden er tuinmaterialen voor de inspiratietuinen gemaakt en planten in kassen voorgetrokken. Nu al staan knoppen in de authentieke perenbomen van kwekerij Gerrit Luiten en in de compacte mini appelbomen van kwekerij Fleuren. TuinIdee kent een groot aantal primeurs zoals bloeiende tuinorchideeën, bijzondere parasolbomen, de nieuwe tuingerbera en de grote hangende violen van Cool Wave.
Met c.a. 120 hoveniers, timmerlieden en schilders worden in vijf dagen bijna 2.500 m2 tuinen gerealiseerd. Tientallen decors, 500 m3 zand, meer dan 7.000 bomen, struiken, vaste planten, éénjarige zomerbloeiers en waterplanten worden toegepast. De totale waarde is meer dan
€ 1.500.000,- . Daarnaast zijn er ruim 20 voorbeeldtuinen van hoveniersbedrijven en gespecialiseerde kwekers.
TuinLab
Centraal in de themahal ’Componeer je eigen tuin’ ligt het TuinLab waar deskundigen zoals tuinontwerpers, een verlichtingspecialist, een plantendokter, een autoriteit op het gebied van Mediterrane planten en onafhankelijke ’oud’ kwekers aanwezig zijn om de bezoeker te helpen met persoonlijk advies. Men kan ook grond uit de eigen tuin laten testen (scheppen met een theelepeltje op 5 plaatsen op 10 tot 20 cm diepte en in een schoon jampotje meenemen, tarief € 2,-), of een zieke plant meenemen en laten beoordelen.
TuinIdee 2013 is open op donderdag 21 februari van 10.00-18.00 uur, vrijdag 22 februari van 10.00-22.00 uur en zaterdag 23 en zondag 24 februari van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs € 15,- , kinderen t/m 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene. Meer info en voorverkoop € 4,- korting zie www.tuinidee.nl

 Bezoek www.tuinidee.nl

TuinIdee 2013
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.