Zandsculpturen in Garderen

Zandsculpturen in Garderen

Ook in 2010 is het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Kijk voor de openingstijden van dit jaar bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn 2010.

Het Zandsculpturenfestijn wordt gehouden op een apart gedeelte van De Beeldentuin, waar de nostalgie en romantiek uit vervlogen tijden op een kunstzinnige manier sfeervol in beeld wordt gebracht. De bezoekers komen door een heuse kasteelpoort naar binnen. Het decor rondom het 1000 m2 grote terrein is uit een speciaal soort zand opgetrokken en verbeeldt een binnenplaats van een middeleeuws kasteel met torentjes, kantelen en geschutsgaten.

De zandkastelen op de binnenplaats zijn niet alleen vanaf de grond te bekijken en te fotograferen, maar ook vanuit vogelperspectief via een bijzondere attractie. Daarnaast verrijst boven de kasteelmuren een middeleeuwse uitkijktoren en is een speciale terrasoverkapping aangelegd. Kinderen kunnen zelf een eigen zandkasteel bouwen in een tien bij twintig meter grote zandbak. De horecavoorziening van Nederlands grootste Beeldentuin, die verleden jaar uitgebreid is met een nostalgisch showroomdorp van grootse allure, is omgetoverd tot een sfeervolle lunchroom.

Zandsculpturen in Garderen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.