Grondwet Festival Den Haag




Grondwet Festival Den Haag

Op zaterdag 29 maart bestaat de Nederlandse Grondwet precies 200 jaar. Dat wordt natuurlijk gevierd! Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bijzondere dag te komen vieren in Den Haag tijdens het Grondwet Festival: een dag vol feest, kijkjes achter de schermen en nog veel meer speciale activiteiten. 

Tijdens het Grondwet Festival staat Den Haag bol van de activiteiten die met onze Grondwet te maken hebben. Zo gaan bijvoorbeeld deuren open die normaal gesloten blijven voor publiek, zoals de Ridderzaal, Eerste en Tweede Kamer, het Kabinet van de Koning, het Vredespaleis en nog veel meer! In totaal doen meer dan 60 instellingen en organisaties mee. Deze organiseren de hele dag door een speciaal programma, geschikt voor jong en oud.

Ook buiten gebeurt van alles. Op het Plein, rondom de Hofvijver en op het Korte- en Lange Voorhout zijn gevarieerde activiteiten zoals riddertoernooien, workshops en demonstraties van bijvoorbeeld de Koninklijke Landmacht. Op de Hofplaats kun je het hele gebied vanuit de hoogte bekijken met een tripje in de Skywatch.