The Tall Ships Races Harlingen


-advertentiepositie-



The Tall Ships Races Harlingen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

"Friesland en Harlingen hebben de primeur! Voor de eerste keer is een Nederlandse zeehaven officiële starthaven van een van de grootste internationale zeilraces ter wereld: The Tall Ships Races.
Van 3 t/m 6 juli 2014 verzamelen ongeveer 80 Tall Ships, afkomstig uit alle werelddelen, zich in Harlingen voor een groots maritiem feest. Grote blikvangers zijn de dwarsgetuigde Tall Ships in de A-klasse. Deze 'zwanen' van de oceaan worden op 3 juli tijdens de Sail In Parade omringd door honderden schepen die hen begeleiden tijdens de intocht naar Harlingen. Deze indrukwekkende schepen vormen het hart van het evenement. Op en rond de schepen vinden tal van demonstraties en activiteiten plaats. Aan de wal vullen de kades zich met muziek, sport, theater en eten. In het centrum van Harlingen vindt de spectaculaire Crew Parade plaats. Op de diverse podia zullen verschillende optredens verzorgd worden en elke avond wordt spectaculair afgesloten.
Aan boord van de schepen zitten ruim 1.500 jonge mensen tussen de 15 en 25 jaar. Deze trainees maken zich op voor de reis van hun leven en beginnen, na een spectaculaire Sail Out Parade op zondag 6 juli, aan de eerste etappe van The Tall Ships Races 2014. Deze eerste etappe gaat van Harlingen naar Frederikstad in Noorwegen. De tweede etappe zal gaan van Frederikstad naar Bergen, gelegen aan de Noorse westkust. Na aankomst in Bergen zet de vloot een paar dagen later de wedstrijd voort om vervolgens te finishen in Esbjerg in Denemarken.”

 Bezoek www.harlingensail.nl

The Tall Ships Races Harlingen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.