150 jaar illustratie van uitgeverij Kluitman


-advertentiepositie-



150 jaar illustratie van uitgeverij Kluitman

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Uitgeverij Kluitman is jarig. En dat vieren we vanaf 17 mei in KRANENBURGH met VET GAAF! De tentoonstelling bevat ruim honderd illustraties uit heden en verleden; allemaal even gaaf. Kluitman werd in 1864 in Alkmaar opgericht en is de oudste, zelfstandige uitgeverij van kinderboeken in Nederland. Dit jaar wordt het 150-jarig jubileum gevierd.

In al die jaren is veel veranderd, maar toch ook niet. Zo vaart de Kameleon nog steeds in wilde wateren en is ook Pietje Bell zijn streken niet verloren. Dik Trom heeft zijn ezel daarentegen ingeruild voor een olifant. Nieuwe karakters zijn geboren. Oude kregen een nieuw jasje.

KRANENBURGH laat prachtig vormgegeven sprookjesfiguren uit de jaren twintig zien, evenals originele aquarellen uit recent uitgegeven kinderboeken. Het ware vakmanschap komt tot uiting in de verschillende tekenstijlen die een illustrator kan hebben. Boekverfilmingen brengen de karakters tot leven en contrasteren met de papieren originelen.

Lage vitrines, kleurrijke muren en illustraties op verschillende ooghoogtes maken van VET GAAF! een tentoonstelling die het kind in jong en oud aanspreekt. Aanvullend op de tentoonstelling zijn er elke zondag voorleesmiddagen.

 Bezoek www.museumkranenburgh.nl

150 jaar illustratie van uitgeverij Kluitman
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.