Archeoloog in de woestijn Pinksteren in Orientalis




Archeoloog in de woestijn Pinksteren in Orientalis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit jaar staat de tentoonstelling Torens van Babel, van tempeltoren tot wolkenkrabber in Museumpark Orientalis.

Onze bezoekers realiseren zich niet altijd dat het verhaal van de Toren van Babel en het verhaal van Pinksteren spiegelbeelden van elkaar zijn. In het ene verhaal verliest de mensheid door haar hoogmoed het vermogen om met iedereen te communiceren en in het andere verhaal krijgen de Apostelen tijdelijk dat vermogen terug.

De tentoonstelling bestaat uit drie delen.
Deel een laat zien hoe hedendaagse kunstenaars zich nog steeds volop laten inspireren door het thema van de toren en hoe ze dit verbeelden in hun werk;
Deel twee toont hoe de moderne grootstedelijke skyline zijn identiteit ontleent aan de moderne ‘Torens van Babel’, vanaf de Eiffeltoren (300 meter) tot aan het ontwerp van de ‘Azerbaijan Tower’ in Baku (1050 meter);
Deel drie laat de resultaten zien van de archeologische opgravingen van de historische tempeltorens of ziggurats in het oude Mesopotamië en in Babylon.

Op eerste en tweede Pinksterdag kunnen kinderen meedoen aan de activiteiten rondom de Torens van Babel. Lijkt het uw kind leuk om mee te bouwen aan een nieuwe toren? Of wilt uw kind voor een dag archeoloog zijn en al ravottend in onze woestijn allerlei oude vondsten onderzoeken? Kom naar onze woestijn!

Warme meeslepende gitaarmuziek op tweede Pinksterdag
Gertjan Adema brengt op klassiek gitaar en improvisatie ten gehore. Hij laat zijn publiek genieten van muziek uit diverse delen van de wereld. Zo kan men luisteren naar de passie van Spaanse muziek, warme meeslepende muziek uit Latijns Amerika, Arabisch geïnspireerde muziek, romantische ballads uit Perzië en mystieke raga’s uit India.

 Bezoek www.museumparkorientalis.nl