Rembrandt in Zwart-Wit


-advertentiepositie-



Rembrandt in Zwart-Wit

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rembrandt van Rijn is Nederlands grootste kunstenaar ooit. Niet alleen als schilder, ook als etser is hij een fenomeen.
Op de tentoonstelling Rembrandt in Zwart-Wit zijn honderd originele etsen afkomstig uit een particuliere collectie, bij elkaar gebracht in een prachtig overzicht, met speciale aandacht voor portretten en karakterkoppen.

De verzamelaar zelf is uw digitale gids. Hij deelt met u zijn passie en kennis en brengt deze meesterwerken op de vierkante centimeter tot leven. Een speciale app helpt ook de jonge bezoekers de etsen van Rembrandt te ontdekken. Hiermee is het ook mogelijk je eigen portretfoto in een ‘ets’ te laten veranderen.

In Gouda zal het accent liggen op de Bijbelse taferelen die Rembrandt op geheel eigen wijze verbeeldde. Beroemde etsen van Adam en Eva in het Paradijs, Abraham en zijn zoon Isaac, de Thuiskomst van de verloren zoon en vele andere zullen te zien zijn. Daarnaast ook diverse zelfportretten, gekke koppen van bedelaars en zwervers, muzikanten en ambachtslieden. In totaal zullen er honderd etsen van Rembrandt aanwezig zijn. Een unieke kans om in Gouda zo veel etsen van de wereldberoemde Rembrandt te zien.

 Bezoek www.rembrandtinzwartwit.nl

Rembrandt in Zwart-Wit
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.