1

Tentoonstelling Indisch DNA


-advertentiepositie-



Tentoonstelling Indisch DNA

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Indisch DNA heeft zijn oorsprong in voormalig Nederlands-Indië; het land dat sinds de onafhankelijkheid van 1949 bekend staat als Republik Indonesia. Voor velen roept dit land beelden op van een indrukwekkende natuur, sawa’s, oosterse mystiek, batikkunst, sprookjesachtige wajang, eeuwenoude dansrituelen en Indische literatuur.

Maar het rijke culturele erfgoed van de Republik Indonesia omvat meer dan alleen deze associaties.Hoe gaan Indische Nederlanders tegenwoordig om met het rijke culturele erfgoed van het voormalig Nederlands-Indië en het huidige Indonesië? In welke mate beïnvloedt hun achtergrond het werk en de beeldtaal van hedendaagse kunstenaars? Speelt de huidige multiculturele westerse samenleving hierbij een rol?

CODA presenteert in samenwerking met de Stichting Indisch Erfgoed en ACEC mogelijke antwoorden op deze vragen. Deze duo-tentoonstelling is zowel te zien in CODA Museum als in ACEC. Frans Leidelmeijer, auteur en kunst- en antiekexpert, verleende zijn medewerking aan dit initiatief.

 Bezoek www.coda-apeldoorn.nl

Tentoonstelling Indisch DNA
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.