Schaatsbaan tijdens Winter Station


-advertentiepositie-



Schaatsbaan tijdens Winter Station

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van natuurijs is, ondanks de vrieskou, nog geen sprake. Maar in Het Spoorwegmuseum kan geschaatst worden! Rondom stoomlocomotief ‘De Grote Groene’ ligt een prachtige ijsbaan, schaatsen zijn gratis te leen. De ijsbaan staat centraal tijdens ‘Winter Station’, het familie evenement dat op 20 december van start gaat. Tussen 20 december en 4 januari is er iedere dag een gezellig programma voor de hele familie vol muziek en entertainment (1 januari gesloten).
Winter Station
Een dagje uit voor de hele familie, zo staat Winter Station in Het Spoorwegmuseum nu al 15 jaar bekend. Van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 verandert het hele museum weer in een prachtig winter wonderland. Inclusief ijsbaan en antieke carrousel. De 4 dagen na Kerst (27, 28, 29 en 30 december) is Het Spoorwegmuseum langer open, het museum sluit dan om 19.00 uur.
Programma vanaf 20 december
Schaatsen rond stoomlocomotief ‘De Grote Groene’. Eén van de mooiste stoomlocomotieven van het museum, de SS326, staat midden in de ijsbaan. Leen gratis schaatsen en draai rondjes om deze antieke loc.
De huisband “Heeren van het Goede Leven’ speelt op verschillende momenten gedurende de dag op het plein voor de winkel.
Demonstraties ice-carving. De ijskunstenaars maken iedere dag een nieuw kunstwerk van grote blokken ijs. Alle kunstwerken zijn (mits het niet te erg dooit) gedurende Winter Station te zien op het buitenterrein van het museum.
Marshmallows roosteren boven het kampvuur. In de Nomadentent houden de leden van de Scouting de kampvuurtjes brandend. Kinderen kunnen gratis marshmallows roosteren.
In de Tipitent speelt accordeonist en gitarist Peter Bruys klassieke meezingers en typische kampvuurliedjes. Dit doet hij op twee momenten op de dag tussen 12.00 en 14.00 uur, met een set van ongeveer 20 minuten.
Bijzonder is de historische carrousel die speciaal voor Winter Station wordt opgebouwd. De carrousel komt oorspronkelijk uit België waar hij in 1903 gebouwd werd door de firma DeVos te Gent. De Engelsen noemen deze draaimolen een ‘Galloper’, de paarden op de carrousel gaan namelijk omhoog en omlaag. Ze zijn als het ware in galop. Voor de kinderen een leuke ervaring om eens op een ouderwetse draaimolen in het rond te zwieren.
Kinderworkshops en schminken.
Extra avondopenstelling
Op de drukke dagen na Kerst is Het Spoorwegmuseum open tot 19.00 uur.

 Bezoek www.spoorwegmuseum.nl

Schaatsbaan tijdens Winter Station
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.