1

Fototentoonstelling North Korean Perspectives


-advertentiepositie-



Fototentoonstelling North Korean Perspectives

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Welke indruk krijgen wij van Noord-Korea aan de hand van de voor ons beschikbare foto’s? Dat is de centrale vraag in de fototentoonstelling North Korean Perspectives die tegelijk met de tentoonstelling De Kim Utopie te zien is in het Drents Museum. Gaat De Kim Utopie vooral over het geïdealiseerde Noord-Korea, in de fototentoonstelling wordt de officiële versie van de staat versus een alternatieve kijk op het land getoond.

Tegenover de goedgekeurde foto’s van het staatspersagentschap KCNA en fotografen als Philippe Chancel en Pierre Bessard, staan beelden van internationale fotojournalisten die in Noord-Korea werken, zoals David Guttenfelder en Thomas Van Houtryve. Maar ook beelden van internationale kunstenaars zoals Alice Wielinga en Seung Woo Back, die door fotografie - al dan niet in combinatie met andere media - hun visie geven op Noord-Korea. Deze projecten bieden een tegenwicht aan het gecontroleerde beeld, zoals verspreid door de Noord-Koreaanse staat.

Op woensdag 15 april, donderdag 23 april en vrijdag 15 mei is de tentoonstelling North Korean Perspectives in de Abdijkerk gesloten in verband met een besloten bijeenkomst.

 Bezoek www.drentsmuseum.nl

Fototentoonstelling North Korean Perspectives
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.