NK Living Statues
NK Living Statues

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 14 juni aanstaande is het weer zo ver; het NK Living Statues vindt voor de 6de keer plaats in Valkenburg. Uit alle delen van het land komen de beste levende standbeelden naar Valkenburg om hun talent te showen en het publiek te vermaken met hun prachtige acts. Gestreden zal worden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen’ die eveneens een ticket oplevert voor deelname aan het World Statues Kampioenschap op 26 en 27 september in Arnhem.

Het woord levend standbeeld bestaat uit twee delen. ‘Levend’ omdat het wordt uitgevoerd door een mens, ‘standbeeld’ omdat de kunst van het stilstaan centraal staat. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring, dan wel verwondering te brengen. Een beweging hierbij is toegestaan als een kort levend moment dat bewust gekozen is als onderdeel van de act. Een beeld kan bestaan uit één of meerdere personen.

De start van het parcours vindt wederom plaats bij het sport- en recreatiecentrum ”De Polfermolen” gelegen nabij het Odapark in Valkenburg. Vanuit de start wordt een looproute aangegeven die leidt langs alle Living Statues door hartje Valkenburg. De route is door bezoekers te lopen vanaf 13:00 tot 17:00. Om 17.30 uur zal een defilé plaatsvinden bij de Polfermolen met aansluitend de officiële prijsuitreiking. Deze einduitslag komt niet alleen tot stand door een professionele jury, ook de mening van het publiek is van belang! Zowel bij de start als op het parcours zijn stembiljetten aanwezig, waarmee gestemd kan worden op het mooiste en beste Living Statue.

Niet alleen professionals zullen hun kunsten vertonen in hartje Valkenburg, ook diverse ‘Kids Statues’ maken hun opwachting. En laat dit nu net een ongelofelijk leuk en vertederend onderdeel zijn!
De jeugd zal haar kunsten vertonen in het Odapark op zondag 14 juni 2015. Kom kijken, laat u verrassen, spot hét nieuwe talent en maak ze blij!

 Bezoek www.nklivingstatues.nl

NK Living Statues
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.