200 Greatest Paintings in Studio’s Aalsmeer

200 Greatest Paintings in Studio’s Aalsmeer

Na het succes van 200 Greatest Paintings afgelopen jaar in Rotterdam, komt de unieke expositie dit jaar terug in Studio's Aalsmeer.

200 Greatest Paintings bestaat uit een canon van de Westerse kunstgeschiedenis die bij iedereen wel een belletje doet rinkelen. Grootheden zoals De Mona Lisa, De Nachtwacht en American Gothic zijn nu te zien in Aalsmeer!

In de expositie 200 Greatest Paintings wordt u meegenomen op een reis door de Westerse Kunstgeschiedenis. De route van de expositie is opgedeeld in zeven tijdvakken van de Middeleeuwen tot nu. U loopt letterlijk door de tijd heen. De werken zijn genummerd van 1 tot en met 200 en doordat alles op chronologische volgorde is opgehangen, ziet u hoe de kunst steeds verder is veranderd en elkaar heeft beïnvloed.

De teksten zijn uitgebreid en beschrijven naast de gangbare feitjes ook weetjes die je normaal niet bij de schilderijen en musea ziet staan. Zoals de waarde van het schilderij en van wie het door de eeuwen heen in bezit is geweest. De beroemdste altaarstukken van de wereld mag u zelf open en dicht doen, werk uit privébezit en verloren werk is nu te bekijken en plafondschilderingen en fresco's zijn uit hun omgeving gehaald en naar Aalsmeer gebracht.

Een leuke en interessante expositie voor zowel de fervente museumbezoeker, maar ook voor mensen die niet zo vaak in een museum komen!

200 Greatest Paintings in Studio’s Aalsmeer

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.