1

IAG Sportevent




IAG Sportevent

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het IAG sportevent komt er weer aan, zoals altijd met Hemelvaart, dus dit jaar van 14 tot en met 17 mei. Het allround sportfestival heeft de afgelopen jaren een vaste plek veroverd in de gymnastische topsport. Ondertussen weten ook steeds meer Bosschenaren het doe- en kijkspektakel op de Maaspoort te vinden. De IAG doelstelling is om topsport laagdrempelig aan te bieden als kijksport en tegelijkertijd in te zetten om mensen en organisaties te verbinden. Daarnaast is er een groot aanbod van breedtesport, waarbij zelf meedoen en plezier hebben centraal staat.

Met het binnenhalen van het provinciebrede project ‘De Karavaan’ zijn beide sportdomeinen dit jaar overtuigend met elkaar verbonden. Topsporters uit de hele provincie werken hierin mee om kleine clubs financieel een steuntje in de rug te geven. Brigite van Haaften, gedeputeerde van de Provincie Brabant, geeft op de IAG donderdag het startsein voor een rondrit door wielrenster Marianne Vos door Brabant. Aansluitend kunnen bezoekers zelf meedoen aan workshops die worden gegeven door Nederlandse topsporters. Dus: kweek je eigen sixpack op bootcamp met Yuri van Gelder; bouw met je vrienden een acropiramide onder leiding van Jeffrey Wammes of doe een sessie parcour of jump around met trampolinespringsters Rea Lenders en Kirsten Boersma. Oranjeturnsters Tisha Volleman en Dana de Groot leren je koordansen en slacklinen zodat jij voortaan de blits maakt tijdens het chillen in het park! Tussendoor kun selfies maken met jouw favoriet: vette foto voor je facebook!
Dit spektakel, op Hemelvaartsdonderdag, gaat om 9.00 uur van start.

Internationaal Toernooi groeit gestaag
Na de Karavaan volgt het Internationaal Gymnastisch Toernooi. Brabant zet zichzelf gymnastisch vier dagen ‘in the picture’ met maar liefst achttien topsportwedstrijden, in allerlei disciplines en leeftijdscategorieën. Van NK voorrondes Ritmische Gymnastiek en Street- en Demodance, tot en met Internationale wedstrijden Acro, Trampolinespringen en Turnen Heren en Turnen Dames. Deelnemers komen dit jaar uit onder meer Portugal, Hongarije, Jordanië, België, Duitsland, Polen en Turkije. Ondanks de concurrentie van andere, gelijktijdig georganiseerde evenementen, kiezen teams steeds vaker voor Den Bosch met Hemelvaart. Een mooie ontwikkeling die leidt tot een sterk deelnemersveld!

Kom kijken en meedoen
Verderop in de IAG sportvierdaagse is er juist volop aandacht voor de breedtesport. Bijzonder onderdeel vormt het programma-onderdeel Bosch Beweegt, gericht op het in beweging brengen van jong en oud op het gebied van sport en ontmoeten. Hierin allerlei workshops en demo’s en als afsluiter een kunstzinnige, sportieve optocht die deelnemers en publiek samen vormgeven.
Het IAG is een spetterend sportfestival, waar iedereen vier dagen lang op allerlei manieren kan genieten van gymnastische sporten, dans en urban sports. Je kunt zo aanhaken bij de workshops freerunning, trampolinespringen, circuslessen, rope skipping (touwtje springen met trucs), freestyle football en paaldansen. Het GymPOWER Open Podium en het dansspektakel zijn er om demo’s en voorstellingen te laten zien. Op dansgebied kun je gaan kijken en meedoen bij zumba, hip hop, klassiek, streetdance, Bachata en moderne dans. Kijk voor meer informatie op www.iagsportevent.nl.

Algemeen
Het IAG evenement is al vanaf €2,50 toegankelijk en afhankelijk van de gekozen programma-onderdelen, wisselt de entreeprijs. De meeste activiteiten vinden plaats tussen 9.00 en 21.00 uur op het IAG terrein bij de Flik-Flak hal en Maaspoort Sports & Events, Marathonloop 7, ’s-Hertogenbosch.

 Bezoek www.iagsportevent.nl

IAG Sportevent
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.