Holland Koi Show




Holland Koi Show

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Elk jaar organiseert de Nishikigoi Vereniging Nederland de Holland Koi Show. Dit is qua omvang en bezoekersaantallen de grootste show ter wereld! Op deze show worden de meest schitterende koi tentoongesteld. Koi die tot de top van Europa behoren. Deelnemers zijn koihobbyisten en handelaren. Niet alleen uit Nederland maar ook uit de rest van Europa. De N.V.N. heeft een jarenlange ervaring met het showen van koi.

De Holland Koi Show is uitgegroeid tot de belangrijkste expositie van koi in Europa en ver daar buiten.

Behalve fantastisch gekleurde en indrukwekkend grote koi is er nog veel meer te beleven. U kunt zich oriënteren op de meest geavanceerde technieken op vijvergebied. Alle producten die met de koihobby hebben te maken, zijn in de vele stands te koop. De aanwezige handelaren lichten u graag voor over de door hen tentoongestelde artikelen.

Maar dat is nog niet alles! Er worden workshops gegeven en demonstraties m.b.t. het houden en behandelen van koi. Het werken met een microscoop etc. Uiteraard is er ruime aandacht voor de Japanse cultuur. U zult kunnen genieten van kunstuitingen, klederdracht en Japanse drums.

Behalve koi kunt u ook andere vissen en waterbewoners bewonderen die, net als koi in allerlei kleuren en variaties worden gekweekt.

Dit alles vindt plaats in de schitterende omgeving van de Kasteeltuinen die u tijdens de show zonder bijbetaling kunt bezoeken. U kunt daar mooie vijverpartijen bewonderen waaronder ook een koivijver. Er zijn prachtige (water)tuinen die zijn gemodelleerd naar verschillende wereldculturen. Beslist de moeite waard!

 Bezoek www.hollandkoishow.nl

Holland Koi Show
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.