Zeister Muziekdagen

Zeister Muziekdagen

Tijdens de Zeister Muziekdagen kunt u genieten van concerten, masterclasses, de Studententournee en nog veel meer. Het Familieconcert en het Openluchtconcert in het Slottuintheater en het Studentenslotconcert zijn gratis toegankelijk.

Jong, uitdagend, afwisselend
Met het jonge Koreaanse Novus String Quartet stelt artistiek leider Alexander Pavlovsky een kwartet van de nieuwe generatie aan u voor. Er is een grote Nederlandse inbreng: het Van Baerle Trio met Hannes Minnaar, fagottist Bram van Sambeek, klarinettist Michael Hesselink, hoornist Ron Schaaper en pianisten Lucas & Arthur Jussen. Harpist Remy van Kesteren krijgt op 27 augustus carte blanche en speelt onder anderen samen met trompettist Eric Vloeimans. Contrabassiste Ying Lai Green speelt samen met het Szymanowski Quartet en het Tsjechische Bennewitz Quartet. Beide kwartetten hebben al eerder met veel succes op ons festival opgetreden. Het programma wordt heel afwisselend. U hoort onder andere Beethovens Septet op. 20, Schuberts Octet, en 'Meeelaan' voor strijkkwartet en fagot van de Amerikaanse componist en (jazz)trompettist Wynton Marsalis.

Masterclasses
Jonge musici komen tijdens de Zeister Muziekdagen uit alle windrichtingen naar Nederland om masterclasses te volgen bij optredende musici. Docenten zijn dit jaar de vier voortreffelijke pedagogen van het Szymanowski Quartet, cellist Valentin Erben van het voormalige Alban Berg Quartet, pianist Robert Kulek, violist Philip Setzer van het Emerson String Quartet en Alexander Pavlovsky, eerste violist van het Jerusalem Quartet.

Jeugd
Het gratis Familieconcert wordt dit jaar verzorgd door het Anemos Arts Ensemble samen met acteur Michiel Bijmans. Zij vertalen 'Peter en de wolf' van Sergei Prokofiev naar onze eigen tijd: er zijn immers weer wolven gesignaleerd in Nederland!

Muziek & zo
Onder de titel 'Baltische Zielen' vertelt Jan Brokken de geschiedenis van Estland, Letland en Litouwen aan de hand van familieverhalen. Pianist Marcel Worms en violiste Ursula Schoch begeleiden zijn teksten met werk van Arvo Pärt (Estland), Pēteris Vasks (Letland) en Jurgis Gaižauskas (Litouwen).

Zeister Muziekdagen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.