Winterconcert in Roermond




Winterconcert in Roermond

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 13 december 2015 presenteert het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) een Winterconcert in Kerstsfeer in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Samen met het Mandoline Ensemble ‘The Strings’, de jeugdige violist Enzo Kok en de bariton Hans Knubben, zal een gevarieerd programma worden uitgevoerd van Franse chansons, popsongs, filmmuziek, evergreens en operafragmenten.
John Gerits, sinds oktober 2015 de nieuwe dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, heeft de muzikale leiding, de pianist Leon Dijkstra zorgt voor begeleiding.
‘The Strings’, opgericht in 1976, bestaat uit ca. 40 spelers onder leiding van Annemie Hermans. In 1985 en in 1989 trad het ensemble uit Stein op tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. In dit laatste jaar werd het wereldkampioen in de hoogste divisie van de mandoline-orkesten!
Enzo Kok (13 jaar) bereikte voorjaar 2015 de halve finale in het tv-programma Superkids van RTL4. Hij kreeg zelfs een uitnodiging van André Rieu om samen met zijn orkest een hele avond op te treden tijdens een van zijn concerten op het Vrijthof in Maastricht. Ook heeft hij al meerdere keren opgetreden met Martin Hurkens en Jack Vinders.
Hans Knubben, studeerde cum laude af als concertzanger aan de Heerlense muziekschool. Sinds 2012 is hij verbonden aan het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius.

Het concert begint om 15.00 uur, plaatsbewijzen à € 17,50 zijn te koop via www.roermonds-mannenkoor.nl, bij De Poppendokter (Munsterplein), Primera Hamstraat Roermond, bij het VVV op de Markt, of aan de zaal.
Het KRM is opgericht in 1880, telt 80 zingende leden en groeit nog steeds. Het koor manifesteert zich met een veelzijdig repertoire, waaronder operakoren, filmmuziek, musicals en volksliederen. Zie verder: www.roermonds-mannenkoor.nl.

 Bezoek www.roermonds-mannenkoor.nl

Winterconcert in Roermond
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.